PRATĘSTAS TERMINAS TEIKTI PARAIŠKAS KOMPENSACINĖMS IŠMOKOMS ĮSIGYJANT MAŽATARŠIUS AUTOMOBILIUS

0
21
877 596f3560501bb73f02d63123a3b0bf3a

Aplinkos ministerija pakeitė Klimato kaitos programos kompensacinių išmokų fiziniams asmenims mažiau taršių judumo priemonių įsigijimui skatinimo tvarką ir iki 2020 m. gruodžio 1 d. pratęsė terminą teikti paraiškas šioms išmokoms gauti. Šis terminas gali būti paankstintas tuo atveju, kai prašymų bus pateikta visai šiam tikslui iš Klimato kaitos programos lėšų skirtai sumai (5 mln. eurų).

Kaip numato Klimato kaitos programos kompensacinių išmokų fiziniams asmenims mažiau taršių judumo priemonių įsigijimui skatinimo tvarkos aprašas, kiekvienam nustatytus reikalavimus atitinkančiam fiziniam asmeniui, įsigijusiam mažiau taršų automobilį, bus skiriama 1000 eurų kompensacinė išmoka.

Kompensacijų išmokėjimą administruoja (vertina pateiktus prašymus, skiria išmokas ir kontroliuoja, kaip jų gavėjai vykdo įsipareigojimus) Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).

Prašymus išmokoms gauti galima teikti tik elektroniniu būdu – per APVA informacinę sistemą (APVIS).

Su klausimais apie paraiškų kompensacinėms išmokoms pildymą reikėtų keiptis į APVA (Labdarių g. 3, Vilnius) darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val. (penktadieniais iki 15.45 val.) – į Nerijų Lesicką (tel. 8 5 278 7320, el. paštas nerijus.lesickas@apva.lt) arba Joną Balkevičių (tel. 8 5 216 9499, el. paštas jonas.balkevicius@apva.lt).

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite