NAUJUOSIUS SUTIKIME SAUGIAI

0
24
IMG 20191212 151025

Artėja laukiamiausios žiemos šventės – Naujieji metai. Kaip juos sutikti saugiai bibliotekos lankytojams papasakojo Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Arūnas Daunaravičius.

Ketvirtadienio popietę Vaikų literatūros skyriaus lankytojams inspektorius A. Daunaravičius papasakojo, kad artėjant Naujiesiems ir juos sutinkant įvyksta daug nelaimingų įvykių sukeltų pirotechnikos priemonėmis. Dėl neatsargaus elgesio su fejerverkais dažnai patiriami įvairių kūno dalių nudegimai, akių pažeidimai, plaštakų sužalojimai ir netgi netenkama pirštų. Dažniausios įvykusių traumų priežastys – saugumo reikalavimų nesilaikymas, pasirinktas netinkamas stebėjimo atstumas. Todėl labai svarbu laikytis saugumo reikalavimų, kad apsaugotume ne tik patys save, bet ir esančius šalia, pastatus, automobilius. Kaip elgtis naudojant pirotechnikos priemones patalpose, kad nekiltų gaisras ir kaip elgtis jam kilus. Pasakojo kokio amžiaus asmenys gali įsigyti šių priemonių ir atsakomybę pažeidus įstatymus.

Popietės dalyviai atsakydami į inspektoriaus pateiktus klausimus pasakojo kaip elgtųsi įvykus gaisrui ar kitokiam įvykiui. Pasakojo dėl kokių priežasčių kai kurie jau buvo patyrę traumas sukeltas pirotechnikos priemonėmis.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės

IMG 20191212 151036

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite