ĮVYKO VIEŠOSIOS KONSULTACIJOS DĖL BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKOS PLANO TIKSLINIMO

0
10
min news zrs 660 header

Gruodžio 6 d. įvyko trys viešosios konsultacijos Zarasų rajono savivaldybėje, Turmanto ir Salako pagrindinėse mokyklose dėl bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plano tikslinimo 2020 metams. Viešąsias konsultacijas vedė bei į susirinkusiųjų klausimus atsakinėjo rajono mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Inga Cibulskienė ir mentorius Stanislovas Kaulavičius, rajono Savivaldybės kontrolierė Irma Maldauskienė.

Viešosiose konsultacijose dalyvavo Zarasų rajono švietimo įstaigų vadovai, Turmanto ir Salako pagrindinių mokyklų darbuotojai, mokinių tėveliai, Turmanto ir Salako seniūnai bei kiti suinteresuoti asmenys. Taip pat viešosiose konsultacijose dalyvavo rajono Savivaldybės tarybos nariai: savivaldybėje – Daiva Dudėnienė ir Nijolė Guobienė, Salako pagrindinėje mokykloje – Aurelijus Banys ir Kęstutis Stankevičius.

Savivaldybės internetiniame puslapyje buvo paskelbta išsami Turmanto ir Salako pagrindinių mokyklų analizė: mokinių skaičiaus prognozės, finansavimo, rajono demografinės, ekonominės bei socialinės padėties perspektyvos. Pateiktas ir rajono mokyklų tinklo pertvarkos bendrojo plano pakeitimų projektas.

Viešųjų konsultacijų dalyviams buvo įvardintos mokyklų tinklo bendrojo plano pakeitimų atsiradimo priežastys, atsakyta į daugybę susirinkusiųjų klausimų. Visi galėjo išsakyti savo siūlymus ir lūkesčius, bet dėl bendros pozicijos nesutarta.

Savivaldybėje susirinkusieji sutarė, kad dėl mažėjančio mokinių skaičiaus artimiausiu metu reiktų imtis mokyklų struktūrinių pokyčių. Turmanto pagrindinės mokyklos bendruomenė pageidavo, kad mokykla išliktų, būtų komplektuojamos ir 5-8 klasės. Salako pagrindinės mokyklos bendruomenė išreiškė norą, kad mokykloje būtų leista dabartiniams devintokams baigti 10 klasę, nebūtų komplektuojamos jungtinės 5-8 klasės, nors jose vaikų skaičius mažesnis už Mokymo lėšų metodikoje nustatytą mažiausią mokinių skaičių klasėje, t. y. valstybė finansuotų tik dalį ugdymo lėšų, kitą dalį turėtų skirti rajono Savivaldybė iš savo biudžeto. Taip pat prašė užtikrinti sklandesnį mokinių pavėžėjimą į Zarasų miesto mokyklas.

Mokyklų bendruomenėms nelengva pritarti siūlomam mokyklų reorganizavimo ir struktūros pertvarkymo modeliui. Savivaldybės administracija dėl mažėjančio mokinių skaičiaus mokyklose ir mokymo lėšų stygiaus privalo imtis bendrojo ugdymo mokyklų struktūrinių pokyčių. Dėl to argumentuoti Savivaldybės administracijos ir mokyklų bendruomenių raštai bus teikiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Gavus ministerijos siūlymą, galutinį sprendimą dėl mokyklų tinklo pertvarkos pakeitimų priims rajono Savivaldybės taryba 2020 m. sausio ar vasario mėnesį.

Su rajono mokyklų tinklo pertvarkos bendrojo plano pakeitimų projektu ir Turmanto bei Salako pagrindinių mokyklų analize galite susipažinti paspaudę aktyvią nuorodą čia.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite