ZARASŲ „LAKŠTINGALOS“ MOKYKLOJE VAIKAMS VIETŲ UŽTEKS

0
36
darzelis

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Inga Cibulskienė, Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos (toliau Mokykla) direktorė Rasa Jurevičienė aptarė šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos veiklos plėtojimo galimybes.

Pasitarimo pradžioje kalbėjęs meras Nikolajus Gusevas pabrėžė, kad rajono Savivaldybei kelia nerimą signalai dėl vietų trūkumo šioje Mokykloje. Direktorė Rasa Jurevičienė patvirtino, kad problema yra labai aktuali. Kiekvieną mėnesį skambina po keletą emigrantų iš užsienio valstybių ir teiraujasi dėl vietų mokykloje. Tačiau jų šioje ugdymo įstaigoje nėra. Dėl šios priežasties emigrantams užkertamas kelias grįžti į Zarasus. Mokykloje ugdoma 172 ikimokyklinio amžiaus vaikai, Magučių ugdymo skyriuje – 52. Grupės yra perpildytos. Yra 29 pareiškimai dėl vaiko priėmimo į Mokyklą. Iš viso papildomai Zarasuose reikia dar apie 60 vietų.

Meras patikino, kad su tokia padėtimi nebus taikomasi. Rajono Savivaldybėje aptariamas mokyklos patalpų plėtimo planas, operatyviai ieškoma galimybių didinti ugdytinių vietų skaičių. Rajono Savivaldybė siūlo Mokyklos grupių skaičiaus didinimo variantą – dalį grupių perkelti į Zarasų „Santarvės“ pradinę mokyklą. Numatoma suremontuoti keletą Zarasų „Santarvės“ pagrindinės mokyklos klasių ir įsteigti ten geras ugdymo ir poilsio sąlygas ikimokyklinio ugdymo grupių vaikams.

Vedėja Inga Cibulskienė išsakė abejones dėl dviejų skirtingų įstaigų veiklos suderinimo: ar dviejose skirtingose patalpose ugdytiniai galės gauti reikalingas socialinio pedagogo, logopedo, spec. pedagogo paslaugas, ar sklandžiai bus organizuotas ugdytinių maitinimas.

Pasiūlyta rajono Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjai Ingai Cibulskienei, Mokyklos direktorė Rasai Jurevičienei apsilankyti Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje ir vietoje įvertinti šį siūlomą variantą, kartu su specialistais aptarti dalies patalpų pritaikymo ikimokyklinio ugdymo įstaigos grupėms. Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjai ir Mokyklos direktorei pasiūlyta numatyti ir alternatyvius Mokyklos grupių didinimo variantus. Po visų galimybių paieškų, aptarimų, preliminarių finansinių paskaičiavimų planuojama susirinkti gruodžio 30 d. Savivaldybėje ir aptarti tolimesnius Mokyklos plėtojimo veiksmus.

Pasitarimo metu buvo sutarta, kad ikimokykliniam ugdymui toliau bus stengiamasi išnaudoti visas įmanomas galimybes ir ieškoma naujų kelių.

Zarasų rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukoje – pasitarime dėl Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos plėtojimo galimybių.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite