SKAMBANTI „ŽIEMOS PASAKA“

0
22
IMG 20191206 115933

Gruodžio 6 dieną Švenčionėlių meno mokykloje vyko IX Respublikinis meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkursas – festivalis „Žiemos pasaka“.

Jaukią koncertinę salę užpildė saksofonu, fleita, kanklėmis, gitara, akordeonu bei fortepijonu atliekamos muzikos garsai. Atlikėjų pasirodymų įdėmiai klausėsi kompetentinga vertinimo komisija. Konkurso dalyviai pagal savo amžiaus kategoriją atliko po du skirtingo charakterio muzikinius kūrinius.

„Žiemos pasakoje“ savo jėgas išbandė net aštuoni Zarasų meno mokyklos mokiniai. Dalyvavimas konkurse kiekvienam yra iššūkis – juk reikia nugalėti jaudulį, susikaupti, įtaigiai ir muzikaliai atlikti programą. Jaunosioms dalyvėms Brigitai Cvetkovaitei (violončelė, mokytoja Vida Buivienė) ir Lukai Kaveckaitei (fortepijonas, mokytoja Dangira Zavackienė) buvo įteikti padėkos raštai. Visų atlikėjų laukė ir džiugi staigmena – dovanėlės didžiuliame krepšyje. Diplomantais tapo Kornelija Trimonytė (fleita, mokytoja Jūratė Tumėnienė), Andrius Kalėda (fortepijonas, mokytoja Šviesuolė Venclovaitė) bei Aidas Burunovas (gitara, mokytojas Maksim Bendelston). Laureatų diplomais buvo įvertinta Elinos Laurikėnaitės (fleita, mokytoja Jūratė Tumėnienė), Ugnės Kazlauskaitės (fortepijonas, mokytoja Danguolė Petrašiūnienė) ir Kirilo Timofejevo (akordeonas, mokytoja Albina Pučkienė) konkursinė programa. Fleitininkėms akompanavo mokytoja Dangira Zavackienė.

Kelias namo neprailgo, nes visų akyse švietė džiaugsmo ugnelės. Juk kartais tiek ir tereikia, kad jaustumeisi laimingas…

Zarasų meno mokyklos
mokytoja Albina Pučkienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite