OSB PLOKŠTĖS – VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI APIE JAS

0
437
1 obs

Turbūt esate girdėję apie jas – OSB plokštės dažnai pasirenkamos kaip pigi išeitis garažų, palėpių ar netgi namų interjero sienų apdailose. Ši pagaminama iš medžio drožlių, kurios yra suklijuojamos sintetine derva ir visas mišinys suspaudžiamas naudojant aukštą slėgį bei apdorojamas karščiu.

OSB plokštės ar fanera?
Šis klausimas keliamas labai dažnai: kas geriau, fanera ar OSB plokštės? Vieno atsakymo visiems kaip ir nėra. OSB plokštės neabejotinai pigesnės, o už faneras silpnesnės tik apie 7%. Vis dėlto, nors ir teigiama, kad OSB plokštė yra ganėtinai atspari drėgmei – fanera su šia problema „susitvarko“ geriau. OSB plokštes galima tvirtinti net ir pačiuose kraštuose, kadangi jos neturi „silpnųjų vietų“. Taigi, OSB plokštės puikiai tinka sienoms, luboms, bet grindims geriau tinka fanera.

OSB plokštės pralaidumas vandeniui
Ne, šios plokštės nėra visiškai atsparios vandeniui ir, tiesą sakant, tas atsparumas priklauso nuo plokštės tipo. Pavyzdžiui, kuo tankesnė plokštės medžiaga, tuo ji atsparesnė vandeniui. Taip pat reikia turėti omeny, kad plokštės vidurys yra mažiau atsparus nei išorė, todėl pažeistas plokštės paviršius užtikrina greitesnį pažeidimą vandeniu. Plokštės gamyboje naudotos sintetinės dervos kiekis taip pat daro įtaką – kuo daugiau, tuo plokštė atsparesnė drėgmei.

Patarimai konstruojant
Kuriant konstrukcijas iš OSB plokščių labai svarbu įsitikinti, kad montuojama plokštė yra sausa. Taigi, pirmiausias patarimas būtų nesudrėkinti plokštės gabenant ir laikant iki jos panaudojimo. Na, o jeigu to išvengti nepavyko – būtinai gerai išdžiovinkite plokštes prieš jų naudojimą, nes užsilikusi drėgmė gali sugadinti plokštę sudūrimuose.

Jeigu plokštę montuojate išorinėse sienose, tada svarbu įsitikinti, kad ji yra bent 15 cm nuo žemės, nes lyjant besitaškantis vanduo gali pasiekti žemai sumontuotas plokštes.

2 obsFoto: Shutterstock.com

Kur įsigyti?
Tiek OSB plokštės, tiek kitų rūšių medžiagos yra siūlomos įvairiausiose statybinių medžiagų parduotuvėse. Tačiau, dėka šiuolaikinių technologijų, prekes rinktis galima tiesiog internete. Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt. Čia siūlomos įvairių matmenų OSB plokštės, dažai, įrankiai ir kiti priedai, kurių prireiks jūsų darbams.

Foto: Shutterstock.com

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite