SUTEIKITE SAVO RŪPESTĮ, ŠILUMĄ, MEILĘ, GLOBĄ BE TĖVŲ GLOBOS LIKUSIEMS VAIKAMS. MOKYMAI NORINTIEMS TAPTI GLOBĖJAIS (RŪPINTOJAIS) AR ĮTĖVIAIS

0
16
min news zrs 848 vaikai

Jei Jūsų namuose gali atsirasti vietos vaikui, kuriam reikia mylinčios šeimos – kviečiame į mokymus būsimiems globėjams (rūpintojams) ir įvaikintojams pagal globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymo ir konsultavimo programą (GIMK). GIMK mokymai padeda pasiruošti globai (rūpybai) ar įvaikinimui, o užsiėmimai vyksta patogiu laiku (gali vykti ir ne darbo laiku ) ir yra būtini visiems, norintiems tapti globėjais (rūpintojais) ar įtėviais. Pagrindiniai mokymai – 7 susitikimai, kurie vyksta 1 kartą per savaitę po 3 val. ir 2-3 individualūs susitikimai su GIMK mokytojais.

GIMK programos esmė – aktyvus suaugusiųjų mokymas, kurio tikslas suteikti šeimoms naujos emocinės patirties, kuri padėtų suprasti, kaip jaučiasi be tėvų likęs vaikas, suteikti žinių apie tėvų globos netekusio vaiko raidos poreikių tenkinimą, vaiko ryšių su jo biologine šeima užtikrinimą, apie pagalbą vaikui užmezgant saugius ir patvarius ryšius, taip pat mokymų ir individualių pokalbių metu įvertinti mokymų dalyvių gebėjimus ir pasirengimą priimti tėvų globos netekusį vaiką.

Svarbus GIMK programos dėsnis – viską pradėti nuo savęs. Asmenys mokymų metu gali atvirai kalbėti apie tai, ką jie jaučia vienų ar kitų praktinių užduočių metu, atsakyti sau į daugelį klausimų, įvertinti, ar jie gali tapti globėjais (rūpintojais), budinčiais globotojais ar įvaikintojais ir ar turi tam reikalingų žinių bei gebėjimų.

Mokymus ketiname pradėti 2020 m. antrojoje sausio pusėje. Papildomai teikiame kitą reikalingą pagalbą: padedame parengti būtinus dokumentus vaiko teisių apsaugos skyriui, konsultuojame globos ir įvaikinimo klausimais, padrąsiname ir patariame.

Daugiau informacijos suteiks:
Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje, Savanorių g. 2, Zarasai socialinės rūpybos specialistė Alina Paliūnienė, tel. (8 85) 30738, el.p. alina.paliuniene@zarasai.lt
Zarasų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro Globos centras, Malūno g. 2, Zarasai, globos koordinatorė Laura Adamonienė, tel. (8 385) 51537, mob. tel. +370 647 90141, el.p. adamonienelaura@gmail.com

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite