AMATŲ CENTRE ANTAZAVĖS DVARE – KULTŪROS PASO PROGRAMA

0
12
IMG 5054

2019 m. Zarasų krašto muziejus prisijungė prie Kultūros paso priemonės, skirtos visų Lietuvos mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, kultūros pažinimo įpročiams ugdyti ir jų kultūros patirčiai plėsti. Kelia uždavinys teikti jiems atitinkamas kultūros ir meno paslaugas.

Struktūriniame padalinyje Amatų centre Antazavės dvare, įgyvendinant programą – edukaciniai keramikos užsiėmimai, lapkričio 8 d. bei gruodžio 13 d. Kultūros paso programoje dalyvavo Zarasų profesinės mokyklos 10-11 klasių mokiniai. Tradicinės keramikos amatininkas Romualdas Pučekas mokinius supažindino su keramikos amato istorija nuo priešistorės laikų iki šių dienų, eksponuojamais molio dirbiniais (ąsočiais), jų paskirtimi, gamybos technika, molio savybėmis, užsiėmimų metu naudojamais įrankiais, lipdymo ir žiedimo technikomis, dekoravimo, glazūravimo bei degimo krosnyje procesais.

Išklausę įdomių pasakojimų apie keramikos amatą, mokiniai leidosi į gilesnę pažintį su moliu. Pirmojo užsiėmimo metu savo rankomis nulipdė dubenėlius, juos dekoravo raštais, būdingais mūsų krašto keramikai, turinčiai fino-ugrų bruožų. Darbams išdžiūvus bei keramikui juos išdegus specialioje molio degimo krosnyje, mokiniai susirinko į antrąjį užsiėmimą, kurio metu išdegtus darbus padengė glazūra. Dar kartą molio degimo krosnyje išdegtus darbus mokiniai pasiėmė sau.

Molio lipdymas – raminantis terapinis užsiėmimas, kurio metu sukuriama itin originalių darbų. Kultūros paso programa skirta 10-12 klasių mokiniams. Norinčiuosius dalyvauti, kviečiame registruotis paspaudus nuorodą: https://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/1393.

Taip pat visus besidominčius tradiciniais amatais kviečiame dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose Amatų centre Antazavės dvare, organizuojamose Neformaliojo švietimo programose ar tiesiog užsisakius edukacinių užsiėmimų paslaugą grupėms. Paslaugų kainas rasite paspaudę nuorodą: http://www.zarasumuziejus.lt/?page_id=26.

Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė
Tel. (8 385) 56180, mob. tel. 8 671 72506
El. p. tac@zarasai.lt
Darbo laikas: I-V , 10:00-18:00

IMG 5059

IMG 5061

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite