MALDA TYLOJE

0
16
IMG 20191213 122203

Gruodžio viduryje į Dusetų Kazimiero Būgos gimnaziją tikybos mokytojos Virginijos Markevičienės kvietimu atvyko neįprasti svečiai. Tai Tiberiados broliai vienuoliai Ivanas ir Pranciškus, kurie šiuo metu gyvena Baltriškių kaime, esančiame netoli Dusetų. Nuo pat ryto svečiavęsi broliai susitiko su mokytojais bei mokiniais.

Apsilankė ir sporto salėje, kur tą dieną šurmuliavo tradicinė kalėdinė mugė. Malonu ir gera buvo juos matyti. Klasėse susitikę su mokiniais jie liudijo savo tikėjimą, pasakojo apie dienotvarkę, maldos dovaną, atskleidė gyvenimo kaime kasdienybę, kalbėjo apie savo darbus. Mokiniai sužinojo, kad pagrindinė brolijos misija yra darbas su jaunimu bei šeimomis.

Papietavę visi norintys susitikti su vienuoliais rinkosi Kazimiero Būgos bibliotekoje. Iš šio susitikimo įsimintiniausia liko tai, kad vienuoliai visus mokė ir kvietė Dievą pajusti tyloje. Joje yra pilnatvė, šį lobį turėdami, mes nesame vieni. Tikėjimą stipriname tyla, ji padeda rasti ryšį su Dievu. Taip pat labai svarbu melstis, rasti tinkamą būdą, kad galėtume gyventi su Dievu, nes tik Jo dėka gyvenimas tampa spalvingas. Visi liko sužavėti tokiu laisvu brolių vienuolių bendravimu su mokiniais.

Man buvo be galo įdomu ir naudinga, iš kitų mokinių ir mokytojų veidų supratau, kad ir jiems buvo įdomu. Smagu jų klausytis, įdomūs buvo ir jų atsakymai į klausimus. O klausimų buvo tikrai nemažai. Visada buvau tikinti, bet dabar tas tikėjimas sustiprėjo, o tą dieną pabendravusi su vienuoliais, pasijaučiau visiškai kitaip. Susitikimą baigėme malda. Susėdę ratu prieš kryžių, persižegnojome ir pradėjome melstis. Pasimeldę mes jiems nuoširdžiai padėkojome, o jie mums įteikė dovanų. Tai buvo malda „Pjūties šeimininkui“.

Pabuvome su broliais tik valandą, bet mielai išbūčiau su jais visą dieną ar net ilgiau, JIE neapsakomas pavyzdys mums visiems!

Gabrielė GRIŽAITĖ,
Dusetų K. Būgos gimnazijos 8 klasės mokinė
Nuotraukos Rimos SURVILAITĖS

IMG 20191213 125652

IMG 20191213 125700

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite