ANTROKAI IR KNYGŲ PENKETUKAS

0
22
DSC01890

Apie jau penkioliktus metus vykstančius knygų rinkimus sužinoti panorę antrokai su mokytoja Birute Veličkiene apsilankė Vaikų literatūros skyriuje.

Lankytojai sužinojo, kad akcijos „Metų knygos rinkimai“ tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus, suaugusiuosius ir vaikus domėtis šiuolaikine literatūra ir kelti skaitymo prestižą. Kad akcijoje dalyvauja praėjusiais metais išleisti geriausi lietuvių literatūros kūriniai suskirstyti pagal skaitytojų amžiaus grupes. Knygų penketukas vaikams akcijoje dalyvauja nuo 2006 m.
Susipažino su 2019-ųjų metų penketuku klausydami bibliotekininkės pasakojimo, vartydami knygas. Kai kurie moksleiviai jau vardijo skaitytų knygelių pavadinimus, pasakojo apie kūrinių personažus.

Gautą užduotį, sudėlioti Vytauto V. Landsbergio kūrinio „Pūkis karalius“ tekstą-dėlionę, įveikė nesunkiai. Atlikdami antrąją užduotį perskaitė kūrinį, jį aptarė ir išsiaiškino kaip turi elgtis karalius. Įvykdę paskutiniąją užduotėlę – ant eglutės žaislo-burbulo formos spalvoto popieriaus nupiešę kūrinio personažus, papuošė eglutę.

Moksleiviai žadėjo perskaityti dar neskaitytas knygas ir balsuoti už labiausiai patikusias.

Dalyvauti metų knygos rinkimuose kviečiami visi skaitytojai. Balsuoti galite interneto svetainėje adresu www.metuknyga.lt arba elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt. Paštu adresu „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino per. 51, 01109 Vilnius. Balsuoti galima iki vasario 14 d.

Daugiausiai skaitytojų balsų surinkę autoriai bus apdovanoti Vilniaus knygų mugėje 2020 m. vasario mėnesį.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Yuri Abrahamyan

DSC01910

DSC01964

DSC01988

DSC01996

DSC02002

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite