APIE KŪČIAS IR EŽELĮ

0
17
DSC01830

Artėjant Kalėdoms Vaikų literatūros skyriuje apsilankė priešmokyklinukai su mokytoja Jolanta Bagdonavičiene. Artėjant didžiajai šventei vaikai norėjo daugiau sužinoti apie jos papročius ir pasiruošti jai.

Klausėsi bibliotekininkės skaitomos pasakaitės apie Algirdą sapnuose aplankiusį eželį, kuris dar niekada nešventė Kalėdų. Nes visi padorūs ežiai žiemą miega. Jis ir Kalėdų Senelio dar nebuvo sutikęs.

Algirdas papasakojo eželiui ir apie Kūčias – ypatingą šventę, kurią laukdami Kalėdų švenčia tik lietuviai. Apie Kūčių valgius, papročius ir pasiruošimą artėjančioms Kalėdoms.

Kalėdoms pasiruošė ir vaikai. Jie pasigamino atvirukus su eglučių atspaudais. Vandeniniuose dažuose spaudė eglučių ir žvaigždžių formas ir atvirukuose atspaudė žaliaskares ar pasipuošusias sniegu eglutes. Padovanos artimiesiems sveikindami su šventėmis.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Europos solidarumo korpuso savanorio Yuri ABRAHAMYAN

DSC01866

DSC01868

DSC01870

DSC01872

DSC01873

DSC01876

DSC01884

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite