DUSETIŠKIAI KVIEČIAMI Į NEMOKAMUS SPORTO UŽSIĖMIMUS

0
19
logotipas

2020 m. sausį Dusetose startuoja naujas miestelio ir aplinkinių kaimų gyventojams skirtas projektas „Fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos įgūdžių formavimas, skatinimas ir propagavimas Dusetų bendruomenėje“, finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Šio projekto dėka Dusetų miestelio ir seniūnijos gyventojams bus suteikta galimybė du kartus per savaitę nemokamai mankštintis Dusetų K. Būgos gimnazijos sporto salėje su tam pritaikytu nauju inventoriumi ir vadovaujant profesionaliai kineziterapeutei-reabilitologei Linai Brogaitei-Kažemėkienei. Neapsiribosime vien aktyvia mankšta – kartą per ketvirtį bus rengiamos viešos nemokamos paskaitos, kuriose sveikatinimo profesionalai suteiks plataus spektro žinių apie sveikos gyvensenos principus (sveiką mitybą, ligų prevenciją, kūno ir judesio terapiją, psichoemocinę sveikatą, aromaterapiją, savimasažą ir masažą, skausmo prevenciją, natūraliąją mediciną ir kt.). Mankštos bus vedamos dviem grupėmis. Vienoje grupėje susiburs senjorai ir turintieji sveikatos sutrikimų ar negalią. Jiems bus vedami specialūs reabilitaciniai užsiėmimai pagal individualius pajėgumus, atsižvelgiant į gydytojų rekomendacijas. Gimnazijos sporto salė pritaikyta atvykti ir žmonėms su judėjimo negalia, tad raginame aktyviai įsitraukti į užsiėmimus ir neįgaliuosius. Kita grupė skirta dirbantiesiems ir Dusetų jaunimui. Šioje grupėje bus atliekami raumenų tempimo, jėgos ir ištvermės pratimai, susipažįstama su jogos, pilateso, lengvosios aerobikos, tai-chi, kalanetikos, Feldenkraiso metodais ir kt. Sporto užsiėmimų lankytojai bus aprūpinami nauju inventoriumi bei gimnastikos kilimėliais. Projektu „Fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos įgūdžių formavimas, skatinimas ir propagavimas Dusetų bendruomenėje“ siekiama tenkinti Dusetų gyventojų poreikį sąmoningai ir nuosekliai rūpintis savo sveikata, reguliariai sportuoti prižiūrint profesionalams, naudojantis šiuolaikiškomis priemonėmis ir naujausiomis žiniomis, ugdyti sveikos gyvensenos įpročius, gauti reikiamų žinių.

Kviečiame sekti informaciją Dusetų laikraštyje, skelbimų lentose, rajono spaudoje, prisijungti socialiniame tinkle „Facebook“ prie „Sportuojančių moterų grupės“, kur bus skelbiama informacija apie sporto užsiėmimus ir paskaitas.

Tegul 2020 metai būna sveikatos, geros savijautos ir geros pradžios metai!

Dusetų kultūros fondo informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite