ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE – PARODA ,,PO TĖVIŠKĖS DANGUM“

0
21
vitalis

Sausio 10 d., penktadienį, 16.00 val., Zarasų krašto muziejuje bus atidaryta Vitalio Vošterio (Vilnius) fotografijų paroda ,,Po tėviškės dangum“. Tai paroda, kurioje atsiskleidžia platus ir tikroviškas kaimo papročių, tradicijų, materialinės kultūros vaizdas; įamžintos Balčiūniškio kaimo (Suvieko sen.) žmonių gyvenimo būdo, darbo akimirkos. Kai kurių iš jų vaikai 1991 metų sausio 13-ąją gynė Lietuvos laisvę.

Vitalis Vošterys gimė 1985 m. sausio 30 d. Rokiškio rajono Obelių miestelyje. Mokėsi Obelių vidurinėje mokykloje. Ją baigęs įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Ten įgijo vargonų specialybę ir kelerius metus grojo vargonais Kriaunų ir Aleksandravėlės miestelių bažnyčiose. Jau dešimt pastarųjų metų jis dirba muzikos mokytoju Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijoje, čia yra subūręs muzikos grupę ir jai vadovauja.

Jauno ir talentingo specialisto pomėgių spektras – ne vien muzikinis. V. Vošterys domisi kraštotyra, senuoju lietuvišku paveldu. Laisvalaikiu jis užsiima menine fotografija. Parodos autoriui imponuoja paprastas, nesugadintas kaimo žmogaus dvasios grožis, senoviškas lietuvio būdas.
Renginyje dalyvaus Samanių kaimo kapela.

Paroda veiks iki vasario 26 d.
Muziejaus darbo laikas II–V – 9.00–18.00, VI – 10.00–17.00.
P. S. Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

Parengė Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

6

8989

88888888

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite