AČIŪ UŽ ŠVARIĄ APLINKĄ

0
22
aplinka

Zarasų rajono savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pareigūnai visus metus tikrino, kaip fiziniai ir juridiniai asmenys laikosi Zarasų rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų. Zarasų ir Dusetų miestuose, taip pat kitose gyvenamosiose vietovėse buvo tikrinama ar asmenys tvarko jiems teisės aktų nustatyta tvarka priklausančias teritorijas, ar teritorijos šienaujamos, surenkamos nukritusios šakos, genimi ir karpomi želdiniai, trukdantys praeiviams vaikščioti šaligatviais ar pėsčiųjų takais ir ribojantys matomumą eismo dalyviams gatvėse bei sankryžose, ar teritorijose nekaupiamos įvairios atliekos ir šiukšlės.

Ačiū tiems, kas nuolat rūpinasi tvarka ir švara savo teritorijose ir tiems kas gavęs raginimus jas laiku susitvarkė.

Patikrinimų metu buvo nustatyta apie 120 netvarkingų teritorijų. Savininkams buvo išsiųsti raginimai susitvarkyti jiems priklausančias teritorijas per nustatytą terminą. 17 nesusitvarkiusių savo teritorijas savininkų buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir priimti nutarimai administracinių nusižengimų bylose, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą.

Zarasų rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių laikymosi kontrolė bus vykdoma ir 2020 metais. Prašome fizinių ir juridinių asmenų nepamiršti susitvarkyti nuosavybės teise priklausančių teritorijų.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

Foto: A. Navicko

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite