JAU PRIIMAMOS REGISTRACIJOS FORMOS KOMPENSACIJOMS UŽ NEDIDELES SAULĖS ELEKTRINES

0
15
saules

Nuo sausio 2 d. iki sausio 31 d. fiziniai asmenys Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) gali teikti registracijos formas kompensacinėms išmokoms už nedidelių, iki 10 kilovatų (kW) galios, saulės elektrinių įsirengimą. Šiam tikslui yra skirta 4,5 mln. eurų pagal ES fondų investicijų veiksmų 2014-2020 m. programą.

Šią paramą administruojančiai APVA registracijos formas galima teikti tik elektroniniu būdu – naudojantis APVA informacine sistema (APVIS).

Išmokos dydį galima apskaičiuoti padauginus planuojamos įsirengti saulės elektrinės galią iš fiksuoto įkainio – 323 eurų už 1 kW galios. Pavyzdžiui, įsirengus 5 kW saulės elektrinę, galima gauti 1615 eurų kompensaciją, o 10 kW – 3230 eurų.

Išsamesnės informacijos galima rasti APVA tinklapyje arba teirautis elektroniniu paštu ar telefonu: mindaugas.kondratas@apva.lt, tel. 8602 12798; kristina.miliauskaite@apva.lt, tel.8 608 32280; sarunas.sulcas@apva.lt, tel. 8602 12695; eugenijus.baldysius@apva.lt, tel. 8602 12614; martyna.zaveckiene@apva.lt, tel. 8602 12784.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite