STARTUOJA DAR VIENAS ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS PROJEKTAS

0
21
min news zrs 999 photo 16038

Zarasų rajono savivaldybės administracija pradeda įgyvendinti projektą Nr. 06.2.1-TID-R-511-91-0008 „Zarasų gatvės rekonstrukcija Zarasų mieste“ (toliau – Projektas). 2019 m. gruodžio 12 d. Zarasų rajono savivaldybės administracija ir VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė finansavimo sutartį.

Projektas inicijuotas siekiant išspręsti vietinio susisiekimo kelių kokybės problemą. Šiuo metu dėl prastos Zarasų gatvės fizinės būklės saugus susisiekimas nėra užtikrinamas. Dangos netolygumai didina automobilių keliamą triukšmą ir automobilių eksploatacijos sąnaudas, tuo pačiu daromas neigiamas poveikis aplinkai dėl didesnio šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekio. Projekto tikslas – plėtoti susisiekimą vietinės reikšmės keliais Zarasų mieste, gerinant Zarasų gatvės techninius parametrus ir diegiant eismo saugos priemones.

Įgyvendinus projektą bus atnaujinta miesto centre esanti Zarasų gatvė (0,134 km): rekonstruota gatvės danga ir jos konstrukcija, įrengtas šaligatvis, atnaujintas apšvietimas. Rekonstravus Zarasų gatvę, be minėtų problemų sprendimo, kartu bus didinamas miesto patrauklumas ir gyventojų saugumas bei mobilumas, mažinamas neigiamas poveikis aplinkai.

Zarasų miesto ir rajono gyventojai, taip pat miesto svečiai galės įvertinti projekto naudą, naudodamiesi geru ir saugiu susisiekimu tarp miesto traukos centrų (Zaraso ežero pakrantės ir miesto centrinės dalies), tarp miesto centro ir E. Pliaterytės gatvės, kuriuos sujungia Zarasų gatvė.

Numatoma Projekto veiklų pabaiga – 2021-04-30. Šiuo metu rengiami rangos darbų viešojo pirkimo dokumentai, darbus numatoma pradėti 2020 m. vasarą.

Projektas „Zarasų gatvės rekonstrukcija Zarasų mieste“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 6 prioriteto „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ Nr. 06.2.1-TID-R-511 priemonę „Vietinių kelių vystymas“. Bendra Projekto vertė – 194 772 Eur, iš jų: Europos Sąjungos lėšos – 127 500 Eur, rajono Savivaldybės biudžeto lėšos – 52 665 Eur, Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos – 14 607 Eur.

Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo
www.esinvesticijos.lt 

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

82318866 1494824724015159 519511165290676224 n

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite