BAIGTA ZARASŲ MIESTO KVARTALO REKONSTRUKCIJA

0
27
3

Viešųjų erdvių tarp S. Dariaus ir S. Girėno g. bei Šiaulių g. ir dviejų daugiabučių kiemų P. Širvio g. teritorija jau seniai kėlė daug problemų miesto gyventojams. 1,83 hektaro teritorija yra centrinėje miesto dalyje. Pietų pusėje ribojasi su Sėlių aikšte, Rytų – su Savanorių g., Vakarų – su Šiaulių g., o Šiaurinėje su Dariaus ir Girėno gatve. Šioje teritorijoje esantys namai turi bendrą kiemą.

Jame buvo opi automobilių statymo problema. Prasta vaikų žaidimų įrenginių ir sporto aikštelių būklė. Kvartalo kiemas vakare ir naktį skendėjo tamsoje, nebuvo apšvietimo. Tačiau šiandien šio kvartalo neįmanoma pažinti, jis labai pasikeitęs. Zarasų rajono savivaldybės administracija sėkmingai įgyvendino šio kvartalo sutvarkymo projektą.

Projekto įgyvendinimo metu Šiaulių g. 9 ir Dariaus ir Girėno g. 32 namų kieme įrengtos trys automobilių stovėjimo aikštelės po 10 automobilių stovėjimo vietų. Aikštelės suprojektuotos taip, kad jos išdėstytos maksimaliai toliau nuo gyvenamųjų namų. Automobilių stovėjimo aikštelės skirtos Dariaus ir Girėno g. 32, Šiaulių g. 5 ir 9 namų gyventojams. Kiekvienoje automobilių stovėjimo aikštelėje yra vietos žmonėms su negalia.

Tarp Šiaulių g. 3 ir Savanorių g. 4 namų įrengta 10 vietų aikštelė esamojoje vietoje ir dar nauja penkių vietų stovėjimo aikštelė. Įrengtos ir dvi 5 ir 6 vietų aikštelės. Jos bus nutolusios nuo namų laiptinių, tačiau neįgaliesiems skirtos vietos numatytos arčiau namo esančiose aikštelėse.

Automobilių aikštelėje tarp Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos ir Dariaus ir Girėno g. 30 namo statybininkai įrengė trumpalaikio sustojimo vietas. Jos skirtos tėvams. Dabar jie gali saugiai palydėti mažuosius į mokyklą.

Šioje rekonstruotoje teritorijoje įrengtos net 88 automobilių stovėjimo vietos, 9 iš jų skirtos neįgaliesiems.

Dabar, po kvartalo rekonstrukcijos, daug naujų užsiėmimų suranda ir vaikai, sporto entuziastai. Teritorijos centre atnaujinta krepšinio aikštelė. Greta įrengti lauko gimnastikos įrenginiai, treniruokliai. Vaikams įrengta žaidimų aikštelė. Likusi teritorijos dalis panaudota gyventojų poilsiui. Greta naujų pėsčiųjų takų įrengti suoliukai, pasodinti želdiniai, įrengta lauko apšvietimo sistema, patrauklus teritorijos estetinis vaizdas.

Dabar šio kvartalo gyventojams atsiras ir naujos želdinių ir gėlynų tvarkymo perspektyvos.

Bendra šio projekto vertė 645.806,42 Eur, iš jų 528.358,00 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 52.411,00 Valstybės biudžeto lėšos ir 65.037,42 Eur rajono Savivaldybės biudžeto lėšos.

Šiandien rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas atvyko į rekonstruotą Zarasų rajono miesto kvartalą. Šiuolaikinėje sporto aikštelėje juos pasitiko Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos ugdytiniai, jų auklėtojai. Svečiai rekonstruotoje aikštelėje vaikams surengė tikrą šventę. Rajono vadovai pradžiugino mažuosius zarasiškius spalvotais balionais, vaišėmis.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – Zarasų miesto rekonstruoto kvartalo atidarymo iškilmių akimirkos.

Autoriaus nuotraukos

1

2

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite