„EŽERŲ ŠNEKA“ DUSETOSE

0
40
DSC04171 Custom

Stipri bendruomenė, kurioje pastebimas kiekvienas jos narys. Labai džiugu, kad siekiant populiarinti, paskatinti krašto literatus ir fotografus, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Danutei Karlienei kilo mintis – išleisti rajono literatų kūrybos rinktinę, jau ketvirtąją.

Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekoje pavasarišką penktadienio popietę vyko šios knygelės sutiktuvės. Renginio vedėja, režisierė Gražina Karlaitė ne tik apibūdino šios knygelės „gimimą“, jos vadovaujama Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos suaugusiųjų teatro grupė „Juodai balta“ skaitė po posmą iš literatų kūrybos, taip ausdama vientisą lyrinį audeklą. Giliuose poetiniuose pamąstymuose nušvisdavo Būties prasmė, akimirkos svajonės, kurios palytėtos angelo sparnų – tapdavo gražia Esatimi: šviesiu ilgesiu ir džiaugsmu…
Mielą knygelę, kurios viršelį puošia Rimanto Bikulčiaus nuotrauka — puikiai atspindinti jos pavadinimą — maketavo Rima Simanavičienė; įžanginį žodį parašė kraštietė poetė Jurgita Jasponytė. Rinktinę sudarė rajono literatų klubo „Virš Tylos“ nariai: Danutė Pulokaitė, Vasilijus Trusovas, Gitana Kavaliauskaitė, Giedrė Mičiūnienė, Onutė Kačkienė ir bibliotekos direktorė Danutė Karlienė. Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas subūrė 14 fotografų, kurių nuotraukomis buvo iliustruoti šiame kūrybos almanache esančių 32 Zarasų krašto kūrėjų posmai. Fotografų darbai, paryškinantys Žodžio gelmę, atveria akimirką, suteikia jai lengvumo, skambesio, suvirpina tylą savo paslaptimi… Gyvendami nuostabaus grožio ežerų apsuptyje kūrėjai skirtingai girdi jų šneką…

Šį Lietuvos bibliotekininkų draugijos Zarasų skyriaus projektą „Rinktinė „Ežerų šneka“ – zarasiškiams“ rėmė Zarasų rajono savivaldybė – administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas pabrėžė, jog tai prasmingiausias leidinys, kadangi į jį sudėta visi sielos virpesiai. Jis džiaugėsi idealiai tinkančiu leidinio pavadinimu: gražios gamtos akimirkos dažnai sustabdo mus pasiklausyti tos paslapties…

Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios kunigas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas akcentavo, jog menas, keliantis Žmogų, yra Dievo dovana. Eilės – tai žmogaus sielos išraiška, nes poetas turi kitą matymą – mintis iš Aukščiau.

Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Elena Gaižiuvienė dėkojo Visiems už gražią Šventę, dovanotą dusetiškiams.
… niekas skirstytis neskubėjo… garavo arbata, kava, kvepėjo sausainiai… „Ežerų šneka“ sužavėtos šypsojosi Kūrėjų sielos…

Giedrė MIČIŪNIENĖ

Nuotraukos Vilijos VISOCKIENĖS

DSC04173 Custom

DSC04176 Custom

DSC04182 Custom 1

DSC04193 Custom

DSC04197 Custom 1

DSC04203 Custom

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite