SIELOS VEIDRODĖLIAI

0
43
DSC0002

„Akvilės piešiniai – maži jos sielos veidrodėliai, kuriuose atsispindi jos vidinis pasaulis, nuotaikos, išgyvenimai ir fantazijos“, – taip Akvilės kūrybą apibūdino jos mama Jolanta.

Antradienio rytą Vaikų literatūros skyriuje vyko šventiškas šurmulys, susirinkusieji į piešinių parodos „Spalvotas jausmas“ atidarymą, kalbėjo apie dailę, klausėsi muzikos. Parodos autorė – Akvilė, tramdydama jaudulį ir džiaugsmą, atsakinėjo į šventės dalyvių klausimus. Vaikams ir suaugusiesiems rūpėjo sužinoti per kiek dienų ji nupiešė parodoje eksponuojamus kūrinius, kokias technikas, dažus renkasi, kokios temos mėgstamiausios.

Akvilė mielai atsakė į visus smalsuolių klausimus. Piešia ji jau dešimt metų, nes tai svarbiausias jos pomėgis, kurių ji turi daug. Mergina sportuoja, klausosi muzikos, šoka. Ketvirtus metus lanko neformalią dailės studiją Zarasų meno mokykloje. Mėgsta piešti akvarele, guašu. Jos mokytoja Ramunė Sladkevičiūtė Dainienė padeda mokinei augti ir tobulėti. Dėl to Akvilės piešiniai, kaip sako mama, auga kartu su ja, ir vieną dieną jie papasakos daugiau nei ji pati.

Į klausimą ar namuose turi sukaupusi daug piešinių, kaip juos panaudoja pasakojo pati Akvilė, ją papildė mama. Artėjant šventėms ar draugų ir pažįstamų gimtadieniams, iš pluošto piešinių išrenkamas tinkamiausias tai progai, įrėminamas ir padovanojamas. Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos Magučių ugdymo skyriaus pedagogai Viktorija, Jolanta ir Marija pasakojo apie ugdytinės rengiamas staigmenas – paslapčiomis į jų stalčius įdėtus piešinius. Akvilė moka džiaugtis ir džiuginti kitus, gal dėl to jos piešinių spalvos ryškios ir šiltos.

Po šiltų pasveikinimų ir parodos autorės džiaugsmingo jaudulio, susirikusieji apžiūrėjo ir aptarė kūrinius klausinėdami jų pavadinimų, temų, fotografavosi su Akvile. Džiaugėsi muzikos kūriniais, atliekamais Yuri Abrahamyan, Europos Solidarumo korpuso savanorio iš Armėnijos ir Patricijos Bagdanavičiūtės, Zarasų meno mokyklos ugdytinės.
Kviečiame aplankyti Akvilės Žiliukaitės parodą „Spalvotas jausmas“ iki vasario 3 d.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0004

 DSC0008

 DSC0010

 DSC0014

 DSC0016

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite