STATYK AUTOMOBILĮ ATSAKINGAI !

0
17
mid news zrs 449 P1012570

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pareigūnai vykdys sustiprintą transporto priemonių stovėjimo kontrolę. Primename gyventojams, kad pagal galiojančias Kelių eismo taisykles sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos ir šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu) taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose. Taip pat bus kontroliuojama ar miesto gatvėse ir kiemuose nėra palikta neeksploatuojamų transporto priemonių.

Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalis numato, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų. Transporto priemonių savininkai, kurie nepasirūpina savo neeksploatuojamomis transporto priemonėmis ir palieka jas bendro naudojimo teritorijose gali būti patraukti administracinėn atsakomybėn pagal administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnį, už kurio pažeidimą gali būti skirta bauda nuo 70 iki 140 eurų.

Prašome Zarasų rajono gyventojų nelikti abejingiems ir pranešti apie transporto priemonių statymą ant šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų, kitose transporto priemonių stovėjimui neskirtose vietose taip pat apie gatvėse ir daugiabučių namų kiemuose paliktas neeksploatuojamas transporto priemones (nurodant adresą, transporto priemonės modelį, valstybinį numerį) Teisės ir civilinės metrikacijos skyriui el. paštu viesoji.tvarka@zarasai.lt

Zarasų rajono savivaldybės administracijos

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite