VISUS METUS ŠVIEŽI ŽALUMYNAI: AR SAUGUS JŲ KELIAS IKI VARTOTOJO STALO?

0
76
salotos sv

Salotos, krapai, špinatai, bazilikai ar petražolės – tai tik nedidelė dalis tų žalumynų, kuriuos daugelis pamėgę vartoti net ir žiemą, nors Lietuvos klimato sąlygos juos auginti šiuo metu nėra palankios. Ar iš tolimųjų kraštų atsivežti arba su dirbtine šviesa ir šiluma Lietuvoje išauginti žalumynai yra vertingi?

Apie tiek įvežtoms, tiek lietuviškoms lapinėms daržovėms ir prieskoninėms žolelėms taikomus kokybinius reikalavimus bei jų kontrolę iki vartotojo stalo – Algintės Serapinaitės, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės-valstybinės maisto produktų inspektorės, komentare sausio 27 d. LRT laidoje „Vartotojų kontrolė“.

Visą laidos įrašą galite pamatyti www.lrt.lt/mediateka

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite