APTARĖ ZARASIŠKIŲ SVEIKATINIMO KLAUSIMUS

0
46
is1

Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo iniciatyva įvyko dalykinis susitikimas su Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovais. Šiame pasitarime be mero dalyvavo jo pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė (savivaldybės gydytoja) Edita Lukošiūnienė.

Pasitarime rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pasidžiaugė, kad Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojais sėkmingai rūpinasi ir Zarasų rajono savivaldybės gyventojų sveikata, Savivaldybėje vykdo Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų reglamentuojamą visuomenės sveikatos priežiūrą, siekia mažinti gyventojų sergamumą ir mirtingumą, gerina gyvenimo kokybę, teikiant kokybiškas visuomenės sveikatos priežiūros paslaugas. Meras pabrėžė sveikatinimo veiklos aktualumą ir būtinumą šiandieniniame gyvenime, kad labai svarbu, kad gyventojai rūpintųsi savo sveikata dar tuomet, kai žmogus yra sveikas, o ne tuomet, kai jis suserga: reikia suvokti, kad sveikatą yra pigiau išsaugoti, nei vėliau gydyti ligas.

Apie vykdomas programas, ateities darbus pasitarimo dalyvius supažindino Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Žaneta Meidūnienė. Biuras įgyvendina visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų organizavimą ir teikimą fiziniams ir juridiniams asmenims. Pasitarimo dalyviams direktorė pristatė biuro veiklos rezultatus, akcentavo, kad saugant pačią brangiausią žmogaus vertybę – sveikatą bei norint pasiekti geresnių veiklos rezultatų yra būtinas glaudus bendradarbiavimas. Savivaldybės gyventojai turi nemažai sveikatos problemų, biuro darbe būtina akcentuoti asmeninės atsakomybės už savo sveikatą nuostatas, skatinti ir propaguoti sveiką gyvenseną.

Įstaigos finansinius klausimus analizavo Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vyriausioji finansininkė Indrė Bernatavičienė.

Pasitarime plačiai aptartos glaudesnio bendradarbiavimo perspektyvos, renginių organizavimo, darbo vietų išsaugojimo įstaigoje, taip pat patalpų suteikimo sveikatinimui klausimai.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje – pasitarimas sveikatingumo problemoms aptarti rajono Savivaldybėje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite