PASITARIME – ZARASŲ LIGONINĖS VEIKLOS GAIRĖS IR PERSPEKTYVOS

0
41
ligonine

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas susitiko rajono Savivaldybės viešosios įstaigos Zarasų ligoninės (toliau – Zarasų ligoninė) direktore Irena Liutkiene. Pasitarime taip pat dalyvavo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė (savivaldybės gydytoja) Edita Lukošiūnienė.

Pasitarimo dalyviams Irena Liukienė pristatė Zarasų ligoninės veiklos rodiklius, įvykdytus, vykdomus ir numatomus įgyvendinti projektus, finansinę situacija bei ateities perspektyvas ir galimybes.

Ligoninės direktorė džiaugėsi, kad ligoninės, jos skyrių ir kabinetų darbas darnus, teigiami yra praėjusiųjų metų finansiniai rezultatai. Juos pasiekti padėjo peržiūrėti etatai, darbo krūviai, įvertinti pacientų srautai, kitos taupymo priemonės.

Direktorė kalbėjo ir apie iššūkius, su kuriais susiduria Zarasų ligoninė. Rajone mažėja gimstamumas. Šios priežastys atsiliepia ir Zarasų ligoninės Vaikų ligų skyriaus darbui. Skyriuje gydoma vis mažiau mažųjų pacientų. Pernai Vaikų ligų skyrius dirbo nuostolingai. Vaikams Zarasų ligoninėje suteikiama žymiai mažiau ir kitų paslaugų.

Pasitarime aptarta ir Slaugos ir palaikomojo skyriaus veikla. Direktorė kalbėjo apie slaugos sauskelnių, paklotų, higienos priemonių trūkumą. Nors slaugos paslaugos apmokamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų, dažnai pacientams, gulintiems slaugos skyriuje, prireikia ir kitų specialistų konsultacijų. Tačiau gulintiems šiame skyriuje šios paslaugos nėra apmokamos. Direktorė atkreipė pasitarimo dalyvių dėmesį į tai, kad būtina ir ateityje gerinti pagyvenusių žmonių priežiūros ir gydymo sąlygas šiame skyriuje. Aptarta ir kita problema, kuri aktuali ir kitoms šalies ligoninėms. Ypač rajonuose trūksta gydytojų. Direktorė siūlė būtinumą apsvarstyti galimybę daugiau motyvuoti esamus ir naujus gydytojus, apmokant ar apmokant iš dalies jiems kelionės išlaidas į darbą ir iš darbo.

Pasitarime buvo kalbėta apie aktualią mūsų savivaldybei gyventojų senėjimo problemą. Zarasų rajono savivaldybė yra ketvirta tarp greičiausiai senstančių savivaldybių Lietuvoje. Ligoninė taip pat planuoja plėsti teikiamas geriatrijos paslaugas. Numatoma Zarasų ligoninėje įdarbinti geriatrą, suteikiant jam paramą, numatyta priemone, patvirtinta rajono Savivaldybės tarybos posėdyje Tarybos 2020 m. sausio 25 d. sprendimu „Dėl finansavimo teikimo atvykstantiems dirbti į Zarasų rajono savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigas trūkstamos specialybės gydytojams ir rezidentams tvarkos aprašo patvirtinimo”. Planuojama Zarasų ligoninėje teikti geriatrijos dienos stacionaro paslaugas. Geriatrijos dienos stacionaro asmens sveikatos priežiūros paslauga – planinė diagnostinė ir (ar) gydomoji senyvo amžiaus asmens sveikatos priežiūra, trunkanti iki 8 valandų per parą. Ateityje planuojama dalyvauti Europos sąjungos visiškai finansuojamame projekte ir įsteigti geriatrijos dienos stacionarą.

Pasitarimo dalyviai tarėsi ir dėl Zarasų ligoninės struktūros ir jos pokyčių. Siūloma atsisakyti Zarasų ligoninėje odontologinės priežiūros kabineto ir Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos centro. Taip pat siūlomi kai kurie pareigybių sąrašo pakeitimai, optimizuojantys administracinį darbą. Meras Nikolajus Gusevas siūlė visus šiuos valdymo struktūros pokyčius išsamiai aptarti Zarasų ligoninės stebėtojų taryboje.

Petras Ivanovas
Nuotraukoje – pasiarimas dėl Zarasų ligoninės veiklos rajono Savivaldybėje.
Autoriaus nuotrauka

paklotai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite