ZARASUOSE SĖKMINGAI TVARKOMI KELIAI

0
94
antazaves 2

Praėjusiais metais buvo daug dėmesio skirta rajono kelių tvarkymui, infrastruktūros gerinimui miestuose ir kaimuose. Zarasų rajono savivaldybės taryba savo sprendimu patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis finansuojamų objektų sąrašą, numatė kelių tvarkymo prioritetus. Nuolatinio rūpesčio dėka ženkliai pasikeitė rajono centro, kaimo vietovių keliai.

 Džiugina šiandien akį K. Donelaičio gatvė Zarasuose. Rekonstravus šią daugiau kaip 1,2 km ilgio gatvę, pagerėjo eismo saugumas šioje gatvėje. Patogiau tapo automobilių savininkams, čia įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės. Pakeista asfalto danga. Šio projekto įgyvendinimui iš programos buvo skirta 17 tūkstančių eurų. Pagražėjo Zarasuose ne tik K. Donelaičio gatvė. Kapitaliai suremontuota keturios Aušros gatvės atkarpos. Iš viso išasfaltuota daugiau kaip 800 metrų šios gatvės. Panaudota beveik 90 tūkstančių eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

 

Atliktas kapitalinis remontas dviejų Šaltupės gatvės atkarpų. Čia išasfaltuota 516 metrų kelio. Nauja asfalto danga padengta ir Aukštaičių gatvėje.

 

Praėjusiais metais kelininkai dirbo ne tik rajono centre. Antazavėje išasfaltuota daugiau kaip pusė kilometro kelio prie Antazavės kaimo kiemų. Panašūs darbai atlikti ir Imbrade. Zarasų seniūnijos Sarakiškio kaime išasfaltuota 200 metrų kelio.

 

Daug rūpesčių vairuotojams kėlė keliai Salakas-Sabalunkos, Raginė-Miškiniškės-Meiriškės-Sviriškės, Sruogiškės – Landiškės, Vasaknos-Padustelis-Veleikiai. Šiuose kelių ruožuose atlikti kapitaliniai žvyrkelių remonto darbai. Jiems panaudota 96 tūkstančiai eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Žodžiu, kelių tvarkymo darbai buvo atliekami ten, kur labiausiai jie buvo reikalingi. Iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų programos vietinės reikšmės keliams su žvyro danga išasfaltavimui buvo gauta 80 354, 85 tūkstančio eurų. Savivaldybė prisidėjo 80 800 tūkstančių eurų ir buvo sėkmingai suremontuotos Turmanto seniūnijos Bagdoniškių kaimo gatvės. Šio kaimo žmonės šiandien džiaugiasi puikiomis gatvėmis.

 

Pavasarį prasidėję ir vasarą sėkmingai tęsti darbai baigėsi – įrengta didžioji dalis naujojo pėsčiųjų – dviračių tako nuo Štadvilių kaimo Zarasų miesto link. Naujasis takas susideda iš keturių etapų. Nutiesti pirmuosius du buvo numatyta įgyvendinant projektą „Pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimas nuo Štadvilių kaimo iki Zarasų miesto“, kurį finansuoja Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai. Naujai įrengto tako ilgis 1,8 km.

 

Likusią tako dalį, t. y. III ir IV etapus, kurių ilgis apie 1,3 km, planuojama įrengti 2020 m. iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Bendras pėsčiųjų – dviračių tako ilgis apie 3 km. Rangos darbus vykdo UAB „Zarasų automobilių keliai“.

 

Tikimąsi, kad pavasarį šis takas taps daugeliui patogiu maršrutu, norint pasivaikščioti ar prasiminti dviračiu.

 

Bendra Projekto vertė 233,1 tūkst. Eur, iš jų: iki 127,0 tūkst. Eur – Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos, 22,4 tūkst. Eur – Valstybės biudžeto lėšos, 83,7 tūkst. Eur – Savivaldybės biudžeto lėšos. Projektas vykdomas įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonę „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ (veiklos sritis – „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“).

 

Buvo skirta pakankamai dėmesio ir kitiems objektams. Atlikti asfaltavimo darbai Degučių kaime, išasfaltuotas 160 metrų Navikų-Sadūnų kelio ruožas, išasfaltuota dalis Valstiečių, Taikos gatvių Zarasuose.

 

Praėjusiais metais Zarasuose sėkmingai buvo panaudotos vos ne visos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, skirtos rajonui. To nepavyko daugeliui šalies rajonų.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose:

nauji keliai Antazavės seniūnijoje

antazaves1

antazaves3

Imbrado seniūnijoje sutvarkytas kelias

Imbrado

Turmanto seniūnijos Bagdoniškių kaimo gatvės

113

121

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite