LIETUVOS MERAI LANKOSI BRIUSELYJE

0
16
vadovai

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas kartu su kitais šalies savivaldybių vadovais šiomis dienomis lankosi Europos Sąjungos institucijose Briuselyje.

 Kaip skelbia Europos komisijos atstovybė Lietuvoje, delegacijos atstovai iš Lietuvos dalyvaus susitikimuose su už skirtingas politikos sritis atsakingais Europos Sąjungos politikais ir ES institucijų darbuotojais.

Svečiai iš Lietuvos susitiks su už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingu Europos Komisijos nariu Virginijumi Sinkevičiumi ir su Europos Komisijos Aplinkos generalinio direktorato direktoriumi Kęstučiu Sadausku, atsakingu už žiedinę ekonomiką ir žaliąjį augimą. Su jais vizito dalyviai aptars Europos žaliojo kurso iniciatyvą ir galimybes regionams, Europai pereinant prie neutralaus poveikio klimatui ekonomikos. Ursulos von der Leyen vadovaujamos Europos Komisijos prioritetus vizito dalyviams pristatys Europos Komisijos Komunikacijos generalinio direktorato vadovė Pia Ahrenkilde-Hansen. Vizito organizatoriai numatė daug turiningų, dalykinių susitikimų. Savivaldybių atstovai diskutuos su Europos Komisijos Regioninės ir miestų plėtros generalinio direktoriaus pavaduotoju Normunds Popens. Europos regioninės politikos ateities klausimais ir su Europos Parlamento Regioninio vystymosi komiteto pirmininko pavaduotoju Krzysztof Hetman, o taip pat susitiks su Europos Regionų komiteto generaliniu sekretoriumi Petr Bližkovsky, su kuriuo kalbėsis apie regionų vaidmenį ir įtaką Europos Sąjungos teisės aktų priėmimo ir įgyvendinimo procese.

 Viešnagės programoje numatyta ir Lietuvos savivaldybių vadovų susitikimas su Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje vadove Ambasadore Jovita Neliupšiene, jo metu bus aptarti Lietuvos prioritetai Europos Sąjungoje.

 Europos Parlamente svečiai iš Lietuvos diskutuos su Europos Parlamento nariais, atstovaujančiais Lietuvai. Vizito metu taip pat bus pristatyta naujausia informacija apie santykius su Jungtine Karalyste, pastarajai išstojus iš Europos Sąjungos, bei kiti aktualūs klausimai.

 

Petras Ivanovas

 Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje nuotraukoje: vizito dalyviai Briuselyje.

 Informacijos šaltinis – https://ec.europa.eu/lithuania/

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite