PAMOKA KITAIP

0
25
mid news zrs 582 20200204 162652

Saulėtą vasario popietę grupė Zarasų meno mokyklos Muzikos skyriaus VII – VIII klasių mokiniai lankėsi Tiltiškių vandens malūne – muziejuje. Čia mus svetingai pasitiko šių „namų šeimininkas“ Dalius Bučenka.

 Pirmąją susitikimo dalį įdėmiai klausėmės pasakojimo apie šio muziejaus atsiradimą. Labiausiai visus sužavėjo senovinių radijo aparatų kolekcija. Išgirdome jų atsiradimo istorijas bei sklindančius trumpus muzikos, žinių fragmentus iš veikiančių radijo aparatų.

 

Bene didžiausią įspūdį paliko vinilo kambarys, didžiulė plokštelių kolekcija, čia ir klausėmės įvairaus laikmečio ir įvairių stilių muzikos.

 

Antroji susitikimo dalis – muzikos istorijos pamoka-viktorina, skirta Johano Sebastiano Bacho ir Georgo Frydricho Hendelio 335 – osioms gimimo metinėms paminėti. Gurkšnojant arbatą prisiminėme didžiuosius genijus. Klausėmės vinilinių plokštelių, kurios mus nukėlė į baroko epochą.

 

„Muzika vienija ir apjungia žmones“ – ne kartą kartojo šią frazę „pamokos kitaip“ mokytojas Dalius.

JŪRATĖ STACEVIČIŪTĖ,
Zarasų meno mokyklos mokytoja

mid news zrs 235 IMG 4817

mid news zrs 224 20200204 163038

mid news zrs 178 20200204 163051

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite