VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS UTENOS DEPARTAMENTO ZARASŲ SKYRIAUS INFORMACIJA

0
14
83890458 1522251104605854 9035919666689605632 n

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus įsakymu nuo vasario 4 d., visiems paukščių laikytojams nurodoma naminius paukščius laikyti aptvertuose kiemuose, aptvaruose arba uždarytus patalpose, taip saugant juos nuo galimų kontaktų su laukiniais paukščiais. Šis reikalavimas galioja tiek savo reikmėms laikantiems paukščius, tiek komerciniams paukštininkystės ūkiams, siekiant apsaugoti nuo Europoje plintančio paukščių gripo viruso.

 Lietuvos ornitologų stebėjimai rodo, kad mūsų šalyje jau stebima prasidedanti pavasarinė pilkųjų žąsų, gulbių giesmininkių ir kitų laukinių paukščių migracija. Atsižvelgiant į intensyvėjantį laukinių paukščių judėjimą ir į sudėtingą paukščių gripo situaciją Lenkijoje ir kitose Europos valstybėse, rizika didelio patogeniškumo paukščių gripo (H5N8) virusui patekti į Lietuvą dar labiau išauga, nes pagrindinis užkrato nešiotojas gamtoje – laukiniai vandens paukščiai.

 

Įsigaliojus VMVT direktoriaus įsakymui visi paukščių savininkai ir laikytojai privalo laikinai apriboti naminių paukščių galimybę laisvai vaikščioti lauke ir išleisti juos tik į iš visų pusių aptvertas teritorijas, nesusisiekiančias su natūraliais ar dirbtiniais vandens telkiniais, pasirūpinti, kad paukščiams girdyti nebūtų naudojamas paviršinių vandens telkinių vanduo, paukščių girdyklos ir pašaras būtų po stogu arba paukščių laikymo patalpose.

 

 

Darius Kazulėnas|Vedėjas– valstybinis veterinarijos inspektorius

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamento Zarasų skyrius

Valstiečių g. 23 Zarasai LT 32135

Tel./fax. (8 385) 52670

El.p. darius.kazulenas@vmvt.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite