ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS „AMATŲ CENTRO PLĖTRA ANTAZAVĖS DVARE: PAVELDAS IR TRADICIJOS KAIMO PLĖTRAI, II ETAPAS“

0
37
mid news zrs 443 Picture1

Zarasų rajono savivaldybės administracija 2018 m. vasario 8 d. pasirašė projekto „Amatų centro plėtra Antazavės dvare: paveldas ir tradicijos kaimo plėtrai, II etapas“ finansavimo sutartį. Projekto tikslas – skurdo mažinimas, socialinės įtraukties ir kaimo ekonomikos įvairovęs skatinimas, gyvenimo kokybės kaimo vietovėje gerinimas, perspektyvių veiklų vystymas remiantis senosiomis kaimo tradicijomis ir amatais. Tautodailininkams ir liaudies meistrams sudarytos sąlygos puoselėti tradicinius a

matus, ypač būdingus mūsų regionui: karpinius, margučių marginimą, šiaudinių žaislų, papuošimų ir sodų rišimą, vilnos vėlimą, keramiką, audimą, stalystę, drožybą.

Projekto metu rekonstruotos Antazavės dvaro rūmų palėpės patalpos (315 kv.m.), įrengtas keltukas neįgaliesiems, įsigyti būtiniausi baldai bei mokymų ir konferencijų salės įranga amatų centro veiklai, taip pat nupirkta priemonių ir medžiagų, reikalingų tradicinių amatų edukaciniams užsiėmimams ir tradicinių amatų demonstravimui vykdyti.

Bendra projekto vertė 225 763,00 Eur, iš jų: iki 170 000,00 Eur – Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos, 30 000 Eur – Valstybės biudžeto lėšos, 25 763,00 – Eur rajono Savivaldybės biudžeto lėšos. Projektas įgyvendintas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonę „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ (veiklos sritis – „Parama investicijoms į kaimo kultūros ir gamtos paveldą, kraštovaizdį“, veikla – „Tradicinių amatų centrų plėtra“).

Antazavės amatų centras per 2019 m. sulaukė 1420 lankytojų (2018 m. 1338 lankytojai). Tikimės, kad išplėtus Antazavės amatų centro veiklą, jame apsilankys vis daugiau lankytojų.

Kviečiame visus prisiliesti prie senųjų amatų!

kpf

mid news zrs 882 Picture2

mid news zrs 735 Picture3

mid news zrs 225 Picture4

mid news zrs 173 Picture5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite