BALYS SRUOGA JAUNIMO LAIŠKUOSE

0
29
RB 06771a

9-12 klasių mokiniai iš visos Lietuvos buvo kviečiami dalyvauti konkurse „Laiškas Baliui Sruogai“, kurį organizavo Vinco Mykolaičio-Putino memorialinio buto-muziejaus darbuotojai. Plačiau susipažinti su unikalia B. Sruogos asmenybe ir kūryba, originaliai pasamprotauti, pašmaikštauti su jaunuoju Baliu, o gal parašyti jau subrendusiam dėstytojui, kritikui, taip mėgusiam teatrą, keliones, ar poetui simbolistui, o gal „Dievų miško“ autoriui, ko paklausti ar paatvirauti galėjo visi šio epistolinio konkurso dalyviai.

Jaunimas noriai dalijosi mintimis apie B. Sruogą. Konkurso organizatoriai džiaugėsi sulaukę daugybės mokinių darbų-laiškų, adresuotų rašytojui. Dalyvavo šiame konkurse ir keletas Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokinių. Paskelbus rezultatus, buvau išrinkta į 9-10 klasių prizininkų grupę – pelniau 4-ą vietą. Sausio 25 dieną, artėjant B. Sruogos gimtadieniui, Vilniuje buvo surengta šio konkurso nugalėtojų apdovanojimų šventė. Į ją buvome pakviestos drauge su šiam konkurse dalyvauti paskatinusia ir konsultavusia mokytoja Gitana Kavaliauskaite.

Šventė vyko Vinco Mykolaičio-Putino bute-muziejuje, kuriame gyveno ne tik V. Mykolaitis, bet ir B. Sruoga. Apžiūrėję autentiškus rašytojų daiktus, namų aplinką, įdėmiai klausėmės skaitomų geriausių laiškų. Kiekvienas prizininkas pasidalino mintimis bei įžvalgomis apie B. Sruogą, vieni pasakojo, su kokiais sunkumais susidūrė rašydami, kitiems ši tema buvo itin artima ir mintys liejosi lengvai. Šventė dar įspūdingesnė buvo dėl to, kad joje dalyvavo rašytojo giminaičiai. Konkurso nugalėtojai ir mokytojai buvome apdovanoti knygomis apie B. Sruogą ir diplomais bei ekskursija po Vilniaus senamiestį. Buvo įdomu sužinoti daug naujo, praplėsti draugų ratą bei susipažinti su rašytojų aplinka.

Deimantė Jurevičiūtė
Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 1b klasės mokinė
Nuotraukos Rimanto Bikulčiaus ir iš autorės asmeninio archyvo

82913249 222713978733343 1553297187708862464 n

83210242 2482922991927980 8414964187070988288 n

IMG 9318

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite