SAUGESNIO INTERNETO DIENA IR PAVOJAI, SLYPINTYS INTERNETE

0
23
policija informuoja

Saugesnio interneto diena (Safer internet day) – tai daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva, prasidėjusi 2004 m., išplėtė savo geografines ribas ir dabar minima 150 pasaulio šalių, tame tarpe ir Lietuvoje. Saugesnio interneto diena 2020-aisiais metais minima vasario 11 d.

Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Minint Saugesnio interneto dieną, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai nori įspėti tėvelius /globėjus apie pavojus, slypinčius internete. Tėveliai/globėjai būkite dėmesingi savo vaikams, kontroliuokite kokia privačia informacija ir su kuo dalinasi jūsų vaikas internetinėje erdvėje. Ar pasidalinta informacija gali būti panaudota vaiko suradimui ir identifikavimui? Būtina išsiaiškinti kam vaikas pateikia informaciją apie save ir ką žino apie asmenį, kuriam jis pateikė savo asmeninę informaciją (intymias nuotraukas, vaizdo įrašus). Ar vaikas nėra bauginamas, gąsdinamas, reikalaujama pinigų. Jei iš vaiko yra tyčiojamasi mokykloje, panaudojant jo asmeninę informaciją, kuo skubiau informuokite mokyklos administraciją. Esant patyčioms po pamokinėje veikloje, taip pat reikia netylėti.

Jei esate suaugęs, kuriuo vaikas pasitiki, padrąsinkite jį papasakoti apie nutikusį įvykį tėvams/ globėjams, patarpininkaudami. Būkite dėmesingi savo vaikams!

Sužinoję apie vaiko išnaudojimą internete, bauginimą, gąsdinimą ar panašius atvejus, nedelsiant praneškite skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite