DĖL ASMENŲ ATVYKUSIŲ IŠ KINIJOS PER PASTARŲJŲ 14 DIENŲ LAIKOTARPĮ

0
16
min news zrs 714 resize 800x800 d1 info hub

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija teikia rekomendacijas dėl asmenų atvykusių iš Kinijos per pastarųjų 14 dienų laikotarpį.

 1) Darbdaviams:
Darbdaviams rekomenduojama asmenims, dirbantiems Lietuvos įmonėse, įstaigose, 14 dienų po grįžimo iš Kinijos, suteikti galimybę dirbti nuotoliniu būdu, jei tai įmanoma, (izoliavimąsi (liktų namuose) 14 dienų po paskutinio sąlyčio dienos), ar rekomenduoti kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą nustatyta tvarka gauti nedarbingumo pažymėjimą sveikatos stebėjimo laikotarpiui, be to, informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

 

Jei atvykęs iš Kinijos asmuo ar Kinijos pilietis kreipiasi dėl įsidarbinimo nepraėjus 14 dienų po atvykimo iš Kinijos, būsimas darbdavys jam rekomenduoja kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir nurodyti savo kontaktinius duomenis, informuoja, kad 14 dienų po paskutinio sąlyčio dienos taikytų izoliavimąsi (liktų namuose) ir sveikatos būklės stebėjimą.

 

2) Mokymo įstaigoms:
Mokymo įstaigoms rekomenduojama studentams, atvykusiems iš Kinijos per pastarųjų 14 dienų laikotarpį, nurodyti kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir pateikti savo kontaktinius duomenis, informuoti, kad 14 dienų po paskutinio sąlyčio dienos jie taikytų izoliavimąsi (liktų namuose) ir sveikatos būklės stebėjimą.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai visą stebėjimo laikotarpį (14 dienų nuo paskutinės sąlyčio dienos) kasdien susisiekia (telefonu, el. paštu ir kt.) su šiais asmenimis ir pasižymi sveikatos būklės duomenis, t. y. ar nepasireiškia jokie ligos simptomai.

 

Asmenys per pastarųjų 14 dienų laikotarpį buvę Kinijoje į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos gali kreiptis telefonu Nr. (8 5) 212 4098 arba el. paštu info@nvsc.lt

 

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite