,,MUZIKINĖ MOZAIKA“

0
52
1

Vasario 16-oji didelė šventė, didi mūsų visų diena. Lietuviais esame gimę. O Lietuva – žemė, kurioje gyveno mūsų protėviai, kurioje gyvename mes, kurioje gyvens ateities kartos. Ir didžiausias tautos turtas – tai laisvė. Tautos stiprybė kyla iš tiesos ir šviesos. Atraskime jos savyje, susimąstykime ką prasmingo, gražaus kiekvienas iš mūsų galime padaryti savo šaliai. Juk visi mes esame LIETUVA, O LIETUVA – TAI MES. Šie žodžiai nuskambėjo vasario 11 d. Zarasų meno mokyklos koncertų salėje kur vyko žaidimas – konkursas ,,Muzikinė mozaika“, skirta Vasario 16-ąjai paminėti.

 Muzikos skyriaus mokiniai šiais metais susiskirstė į 5 komandas.: fleitistų, gitaristų, pianistų, jungtinę (akordeonistų, smuikininko, violončelistės) ir pirmą kartą dalyvavo kaip atskira komanda – vokalistai.

 

Šio žaidimo – konkurso dalyviai buvo ne tik atlikėjais, bet ir komisijos nariais, kurie turėjo skirti 5 nominacijas (išraiškingiausias, virtuoziškiausias, drąsiausias, nuoširdžiausias, muzikaliausias) vieną kartą visiems 5 atlikėjams (tiek kiekvienoje komandoje buvo narių).

 

Pirmieji pasirodė vokalistai, juos vertino gitaristai. Pianistus vertino vokalistai, fleitistus – pianistai, jungtinę komandą vertino fleitistai, na o gitaristus vertino jungtinė komanda.

 

Po visų atlikėjų pasirodymo žaidimo – konkurso ,,Muzikinė mozaika“ vedantieji Airinga ir Deimantė paskelbė trumpą pertrauką, kurios metu komisijos turėjo suteikti nominacijas kiekvienam atlikėjui bei pasirašyti diplomus.

 

Greitai prabėgus pertraukai žiūrovai ir atlikėjai su jauduliu vėl susirinko salėje. Visos komisijos paskelbė nominacijas ir įteikė jas.

 

Taigi ne vienas neliko be apdovanojimo. Išsiskirstėme su gera nuotaika, smagiai praleidę laiką, su mintimis, kad mūsų darbai – tai mažas indėlis puošiant mūsų šalį Lietuva, tą nuostabų žemės kampelį po geltona – žalia – raudona meilės ir tikėjimo vaivorykšte.

 

Zarasų meno mokyklos mokytoja
Liudmila Vorobjova

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

2122

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite