MUZIEJUJE – SKAMBANTI PARODA

0
18
plakat Andr

Zarasų krašto muziejuje vasario 27 d., ketvirtadienį, 16 val. bus atidaryta etnografo, muzikanto Gintaro Andrijausko (Zarasai) senovinių muzikos instrumentų ir senųjų fotografijų paroda ,,Sėlos krašto muzikantai“. Autorius pažįstamas ne tik zarasiškiams, bet ir liaudiškos muzikos gerbėjams visoje šalyje.

Kaip teigia Zarasų kultūros centro dailininkė Birutė Andrijauskienė, dauguma parodoje eksponuojamų nuotraukų surinkta Zarasų rajone, tačiau jų yra ir iš kitų Lietuvos regionų. Lankytojai fotografijose turės progą pamatyti XX a. pr., tarpukario bei vėlesnių laikų Sėlos krašto liaudies muzikantus, kapelas ir instrumentus. Parodą labai pagyvina G. Andrijausko asmeninė autentiškų muzikos instrumentų kolekcija.

Maloniai kviečiame apsilankyti – nepasigailėsite. Parodos atidarymo renginyje gros Zarasų kultūros centro kapela ,,Čir-vir-vyrai“, kurios vadovas yra pats parodos autorius.

Renginys nemokamas.
Renginyje bus filmuojama ir fotografuojama.

Paroda veiks iki balandžio 7 d.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

sėlos logo

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite