ZARASUOSE VYKO TEISINIŲ ŽINIŲ KONKURSO „TEMIDĖ“ I-ASIS ETAPAS

0
45
Visi

Šių metų vasario 25 dieną Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariate vyko moksleivių teisinių žinių konkurso „Temidė“ I-asis etapas.

Konkurse dalyvavo mokinių komandos iš Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos, Zarasų profesinės mokyklos ir Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio regiono skyriaus Zarasuose, sudarytos iš 5 dalyvių. Komandos žaidė Temidės protų mūšį, kurio metu turėjo atsakyti į 24 klausimus apie Lietuvos Respublikos Konstituciją, Baudžiamąjį ir Administracinių nusižengimų kodeksus, Kelių eismo taisykles, policijos rėmėjus ir vaiko teisių apsaugą. Visos trys komandos labai sklandžiai ir nedvejodamos įveikė jiems pateiktus klausimus, todėl galima buvo tikėtis puikių rezultatų.

Kol komisijos nariai Zarasų rajono savivaldybės atstovas viešajai tvarkai Saulius Laipčius ir bendruomenės pareigūnė Rosita Gurskaja skaičiavo rezultatus, bendruomenės pareigūnas Liudvikas Komka kartu su konkurso dalyviais ir juos lydinčiomis pedagogėmis sprendė detektyvines loginio mąstymo užduotys-galvosūkius.

Išsprendus suktus galvosūkius, buvo paskelbti konkurso rezultatai. Džiugu, kad mokiniai turėjo nemenką žinių bagažą. III-ąją vietą užėmė probacijos tarnybos komanda „Vilties švyturys“, pelniusi 14 teisingų atsakymų, II-ąją vietą užėmė Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokinių komanda „Tiesa drąsa“, kuri teisingai atsakė į 18 klausimų. Zarasų profesinės mokyklos mokinių komanda „ZPM“, teisingai atsakiusi net į 21 klausimą, užėmė I-ąją vietą. Komandos buvo apdovanotos Zarasų rajono policijos komisariato viršininko padėkomis ir prizais. Nugalėjusi komanda kovo mėnesį keliaus į II-ąjį moksleivių teisinių žinių konkurso „Temidė“ etapą Utenoje, kur turės dalyvauti žaidime „Temidės pabėgimo kambarys“.

Pareigūnai ir pedagogai džiaugiasi, kad šis konkursas ne tik motyvavo moksleivius įgyti dar daugiau teisinių žinių, skatinančių moksleivius ateityje elgtis atsakingai ir pilietiškai, bet ir pasiruošimas konkursui subūrė moksleivius komandiniam darbui, kurio metu mokiniai tarpusavyje užmezgė stipresnius ir glaudesnius ryšius.

I vieta

II vieta

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite