SOCIALINĖJE ERDVĖJE PAŽEMINUSIEMS PAREIGŪNO GARBĘ IR ORUMĄ YRA SKIRIAMOS BAUDOS

0
21
IMG1122

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimo skyriaus viršininkas Sergejus Dubinovas atkreipia dėmesį, kad asmenims pažeminusiems pareigūno garbę ir orumą skiriamos baudos.

2020 m. vasario 10 d ir 17 d. vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 straipsniu Vilniaus regiono apylinkės teismo Švenčionių rūmai ir Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmai priėmė nutarimus, kad asmenys socialiniuose tinkluose pažeminę statutinių valstybės tarnautojų policijos pareigūnų garbę ir orumą, parašę tikrovės neatitinkančius ir įžeidžiančius komentarus socialiniame tinkle „Facebook“ padarė administracinį nusižengimą ir jiems yra skiriamos baudos.
Įvykius komentuoja Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimo skyriaus viršininkas Sergejus Dubinovas.

1. Kodėl buvo nuspręsta pradėti tokį tyrimą?
Policijos misija „Ginti. Saugoti. Padėti“ veikia ne tik išorėje – visuomenėje, tačiau veikia ir organizacijos viduje. Policijos sistema gina, saugo ir padeda policijos pareigūnui.

2. Ar ankščiau tyrėte tokio tipo tyrimus?
Ankščiau tokio tipo tyrimų neatlikinėjome, o šis tyrimas kaip gerosios praktikos pavyzdys policijos bendruomenėje, siekiant, kad pareigūnas jautųsi saugus ir ginamas.

3. Kaip manote, kokia tokių tyrimų vertė?
Tai prevencinio ir informacinio pobūdžio precedentas. Juo siekiama priversti susimąstyti visuomenės narius prieš rašant įžeidžiančius komentarus ar skelbiant tikrovės neatitinkančią arba netinkamo turinio informaciją, kuri gali žeisti kito žmogaus garbę ir orumą, ypatingai socialiniuose tinkluose, elektroninėje erdvėje.

4. Kokių veiksmų imasi policija, dėl neigiamos informacijos sklaidos elektroninėje erdvėje?
Kadangi didelę laiko dalį visuomenės nariai praleidžia bendraudami socialiniuose tinkluose, policija pradėjo stebėti visuomenės elgesį elektroninėje erdvėje. Ypatingas dėmesys skiriamas komentarams, dėl pareigūnų atliktų teisėtų veiksmų nustačius pažeidimą. Paskelbtą informaciją policija vertina ir imasi atitinkamų teisinių veiksmų esant garbės ir orumo pažeidimams.

5. Kokie būtų Jūsų patarimai socialinių tinklų aktyviesiems „rašytojams“?
Imuniteto ir vidaus tyrimo skyriaus vadovas nusišypsojo ir patarė aktyviausiems komentarų „rašytojams“ geriau rašyti knygas ir straipsnius, bus liekamoji vertė didesnė. Taip pat pasiūlė nesivadovauti emocijomis ir atsakingai pagalvoti prieš rašant įžeidžiančio, neetiško turinio komentarus ar skelbiant netinkamą informaciją internete.

Gerbkime vieni kitus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite