„LAISVĖS ŽINUTĖS“ NESUSTABDYS JOKS VIRUSAS!

0
27
mid news zrs 268 Laisves vejas 07

Šiais metais Lietuva švęs Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmetį. Visus informacijos kanalus užplūdęs virusas šiek tiek nerimo pasėjo ir Zarasų kultūros centro darbuotojų tarpe, tačiau šiandien galime būti ramūs – kovo 10 d. „Laisvės žinutės pasauliui“ filmavimas nėra atšaukiamas, o plauti rankas ir laikytis saugumo bei higienos normų – kiekvieno mūsų pareiga ne tik dabartinėmis aplinkybėmis, bet ir visada, profilaktiškai.

 

Zarasai Valstybės šventei ruošiasi ypatingai, nes šiais metais Lietuvos kultūros ministerija patikėjo bendruomeniška Zarasų kultūros centro idėja ir „Laisvės žinutė pasauliui“ – projektas, kurio pagrindinės veiklos bus vykdomos kovo 10 dieną, gavo finansavimą. Kultūros centro kolektyvas džiaugiasi, kad tą dieną į Zarasus pritrauks ir garbių svečių, o 19.00 val. burs visus ir kiekvieną Zarasų rajono gyventoją į Sėlių aikštę.

Šiuo metu vyksta aktyvus darbas su projekto partneriais, kurių išties gausus būrys. Projektas „Laisvės žinutė pasauliui“ pristatomas Zarasų švietimo įstaigose ir moksleiviai bei auklėtiniai kartu su tėvais kviečiami prisijungti prie gyvosios skulptūros kūrimo – pagrindinio projekto akcento. Idėja pristatyta ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentui, kurio kolektyvas džiugiai priėmė ją ir maloniai sutiko projekto rezultatą – video žinutę iš Zarasų, skirtą viso pasaulio lietuviams – išplatinti savo sklaidos kanalais socialiniame tinkle Facebook per oficialias „Globali Lietuva – Global Lithuania“ ir Užsienio reikalų ministerijos paskyras.

Nuoširdžiai kviečiame ir visus Zarasų rajono gyventojus prisijungti bei tapti šios Laisvės žinutės dalimi. Kiekvienas iš jūsų yra laukiamas ir reikalingas šiam projektui tam, kad rezultatas būtų įspūdingas. Projekto pagrindinės veiklos:

Kovo 9 d. REPETICIJOS SĖLIŲ AIKŠTĖJE

13.15 val. generalinė repeticija vaikams ir jaunimui.

18.00 val. generalinė repeticija kultūros centro kolektyvams ir kitiems, norintiems ir galintiems prisijungti. Čia nesvarbus nei jūsų amžius, nei lytis, nei darbovietė – laukiami visi, norintis tapti bendruomenės dalimi.

Kovo 10 d. LAISVĖS ŽINUTĖS PASAULIUI FILMAVIMAS SĖLIŲ AIKŠTĖJE

18.45 val. visi renkasi aikštėje. Kviečiame iš anksto pasigaminti mažus Lietuvos Respublikos vėliavos spalvų vėjo malūnėlius ir neštis juos rankose. Pagal galimybes prašome apsivilkti kuo šviesesnius drabužius.

19.00 val. Muzikinis kūrinys. Sveikinimai. Himnas. Instrumentinių ragų garsas skelbia gyvosios skulptūros judėjimo pradžią. Pridedamoje schemoje matomos dvi pagrindinės gyvosios skulptūros dalys – vėjo malūnas Sėlių aikštės centre – jį neš ir suks kultūros centro kolektyvų nariai ir karininkai ir apskritimai aplink vėjo malūną – į juos kviečiame sustoti vaikus, jaunimą, jų tėvelius ir visus, norinčius dalyvauti. Tu, mielas laikraščio skaitytojau, taip pat esi laukiamas!

19.05 – 19.20 val. „Laisvės žinutės pasauliui“ – gyvos žmonių skulptūros filmavimas (dronais ir video kameromis). Skaitovai nuo centrinės scenos skaito eiles, kurių kertinius žodžius atkartoja visi aikštėje esantys žmonės. Eilėraštį rasite pridėtą prie šio straipsnio – išsikirpkite ir turėkite su savimi.

19.20 val. Bendruomenės vakaronė prie D. Bukonto paminklo, liaudies šokių mokymai, arbata, aukurai, kapelų muzika ir sutartinės. Dalyvauja kultūros centro kolektyvai „Čir vir vyrai“, „Ąžuolinis“, „Seluona“. Tai ne koncertas, o galimybė, skirta mūsų – Zarasų krašto bendruomenei – prisiminti, kad laikas, praleistas kartu, yra pats svarbiausias ir tik kartu mes galime išsaugoti savo laisvę.

Kovo 11 d. LIETUVOS RESPUBLIKOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO TRISDEŠIMTMEČIO PROGRA LAISVĖS ŽINUTĖ PASAULIUI video formatu siunčiama viso pasaulio lietuviams.

Kviečiame jus prisidėti. Būkime pilietiški, aktyvūs ir vieningi. O svarbiausia – sveiki!

Zarasų kultūros centro informacija

 

J. Degutytė „LIETUVA“

Lietus laukimas laimė lelija liepų
Svaigus kvepėjimas –
Viskas telpa į tavo trumpą vardą.

Lengva
Eiti prieš vėją –
Nes ugnis dar gyva mumyse
Šimtus metų – nuo anų laužų.

Pulsuoja šaltinis,
Kai delnu palieti žemę.
Lekia paukštis
Tavo danguje.
Laimingas,
Kas išeina
Su tavo vardu lūpose.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite