BIBLIOTEKA PAKVIETĖ SKAITYTOJUS Į PARODAS

0
61
11

Kovo 11-osios išvakarėse Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyrius skaitytojus pakvietė į spaudinių ir kitų dokumentų parodą „Kovo 11-oji atvėrė pasaulį Lietuvai”.

Į jos atidarymo renginį atvyko rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, TS-LKD Zarasų skyriaus pirmininkė Vaida Lazdauskienė. Bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Saulutė Pelekienė pristatė naują parodą. Ji skirtai svarbiam Lietuvos istorijos įvykiui – Nepriklausomybės atkūrimo 30-čio sukakčiai. Parodoje eksponuojami atgimimo laikotarpio spaudos leidiniai. Juose atsispindi ne tik Sąjūdžio veikla, bet ir 1990-ųjų vasario rinkimai į Aukščiausiąją Tarybą, Nepriklausomybės atstatymas Kovo 11-ąją, po to Sausio tragedijos ir kiti dramatiški ir svarbūs šalies istorijos įvykiai. Gausu kūrinių, spaudinių apie to meto iškiliausius veikėjus. Paroda dar sykį primena emocijas, atgaivina anų laikų prisiminimus. Saulutė Pelekienė išsamiai papasakojo apie visus parodos eksponatus ir jų istoriją.

 

Parodos metu prisiminimais apie trisdešimties metų senumo įvykiais pasidalijo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius. Apie šią unikalią parodą, kitus bibliotekininkų priemones ir renginius, kurie kviečia paminėti šią gražią Lietuvos Respublikos sukaktį, kalbėjo Zarasų viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė.

 

Po to biblioteka savo skaitytojus ir fotografijos mylėtojus pakvietė į moksleivių fotografijų parodą „Lietuvos simbolikos atspindžiai”. Šią moksleivių fotografijų konkursą „Lietuvos simbolikos atspindžiai” organizavo TS-LKD Zarasų skyrius. Šio konkurso globėjas – Lietuvos Respublikos Seimo narys, profesorius Vytautas Juozapaitis.

 

Konkurse dalyvavo Zarasų „Ąžuolo”,, Antazavės J. Gruodžio, Dusetų K. Būgos gimnazijų ir Zarasų P. Širvio progimnazijos moksleiviai.

 

Konkurso tikslas – Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 30-mečio minėjimas, skatinant mokinius dome?tis Lietuvos istorija, ugdant pilietiškumą?, patriotizmą, gebėjimą fotografuoti bei pastebėti Lietuvos simbolikos atspindžius kasdienėje aplinkoje. Kas moksleiviams yra Lietuvos simboliai – atsispindi jų darbuose. Tai ir laisvės kovų vietos, kryžiai, piliakalniai, Vytis, trispalvė, Gedimino stulpai, tradicijos…

 

Apie moksleivių fotografijos darbus, kupinus meilės Lietuvai ir jos garbingai praeičiai, parodos pristatymo metu kalbėjo TS-LKD Zarasų skyriaus pirmininkė Vaida Lazdauskienė. Džiaugėsi parodos dalyvių pastangomis ir rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius.

 

Moksleivių darbus vertino profesionali komisija. Ji ir atrinko šiai parodai 14 darbų, kurie ir eksponuojami bibliotekoje.

 

Padėkota buvo visiems fotografijų autoriams. 5-8 klasių moksleivių grupėje pirmosios vietos nuspręsta neskirti. Antroji vieta atiteko Lėjai Zajančkauskaitei, trečioji vieta Kiprui Lazdauskui. 9-12 klasių moksleivių grupėje pirmoji vieta atiteko Samantai Račkauskaitei, antroji Austėjai Gaulytei, Vaivai Paurytei. Padėkas ir prizus įteikė rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose: Zarasų viešosios bibliotekoje parodų, skirtų Kovo 11-ąjai, atidarymo akimirkos.
Autoriaus nuotraukos

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite