KIEKVIENAM GIMUSIAM VAIKUI – VIENKARTINĖ PINIGINĖ IŠMOKA

0
19
min news zrs 297 min news zrs 154 info

Siekiant paremti vaikus auginančias šeimas, skatinant gimstamumą rajone nuo 2020 m. sausio 1 d. gimusio vaiko tėvams (vienam iš tėvų), iš kurių bent vienas iš tėvų su vaiku ne mažiau kaip 3 mėnesiai Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka deklaruoja gyvenamąją vietą arba yra įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą ir faktiškai gyvena Zarasų rajono savivaldybėje yra skiriama papildoma 100 eurų vienkartinė išmoka gimus vaikui iš rajono savivaldybės biudžeto.

Tėvai (vienas iš tėvų) pageidaujantys gauti vienkartinę išmoką, raštu kreipiasi į Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių ar į seniūniją, pateikdami Prašymą išmokai gauti ir visus reikalingus dokumentus:

– asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą, leidimą gyventi Lietuvoje (ne ES valstybių narių piliečiams);

– vaiko gimimo faktą patvirtinantį dokumentą, jeigu duomenų apie vaiko gimimą nėra Lietuvos Respublikos gyventojų registre.

Vienkartinė išmoka skiriama, jeigu dėl jos kreiptasi ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos.
Prašymai gali būti pateikti asmeniškai, paštu arba per atstovą. Jeigu Prašymas siunčiamas paštu arba elektroniniu paštu (prašymas turi būti pasirašytas elektroniniu parašu), prie Prašymo turi būti pridėtos visų reikiamų dokumentų kopijos, patvirtintos teisės aktų nustatyta tvarka, o jei prašymą pateikia atstovas, turi pateiktas ir atstovavimą patvirtinantis dokumentai. Prašymo forma pridedama.

Dėl smulkesnės informacijos prašome kreiptis į Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėją Aliną Sklinsmontienę, tel. (8 385) 54332, el.p. alina.sklinsmontiene@zarasai.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite