APTARTOS KORONAVIRUSO PREVENCIJOS PRIEMONĖS

0
24
1

Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajus Gusevo iniciatyva įvyko rajono Savivaldybės, rajono sveikatos priežiūros įstaigų vadovų pasitarimas dėl koronaviruso protrūkio ir šių įstaigų pasirengimo koronaviruso plitimo Lietuvoje atveju.

Pasitarime dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė, Civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausiasis specialistas Arvydas Šapalas, VšĮ Zarasų ligoninės direktorė Irena Liutkienė, VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Audronis Barisevičius, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyriaus vedėja Ingrida Indriūnaitė.

 

Meras Nikolajus Gusevas pasitarime pabrėžė, kad situacija yra kontroliuojama, įstaigos ir tarnybos dirba derindamos visų institucijų veiksmus dėl pasirengimo koronaviruso plitimo atveju. Savivaldybė imasi prevencinių priemonių siekiant apsaugoti rajono gyventojus nuo grėsmių.

 

Pasitarime apie koronaviruso grėsmes ir jų valdymą, rajone vykdomas priemones kalbėjo VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Audronis Barisevičius, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyriaus vedėja Ingrida Indriūnaitė. Rajono įstaigoms, organizacijoms, bendruomenei yra pateikta išsami informacija apie koronaviruso išplitimo keliamas grėsmes, aiškinama kaip plinta koronavirusas , kokie viruso simptomai, kaip jo išvengti.

 

VšĮ Zarasų ligoninės direktorė Irena Liutkienė informavo ir apie ligoninės veiklą. Su kitomis gydymo įstaigomis derinami veiksmai dėl pasirengimo galimo koronaviruso plitimo atveju, informacija nuolat pateikiama ligoninės tinklalapyje www.zarasuligonine.lt. Ligoninėje atidedamos planinės konsultacijos, diagnostinės, profilaktinės ir gydomosios paslaugos, išskyrus pagalbą ir paslaugas, kurių nesuteikus pacientui, atsirastų būtinosios medicinos pagalbos poreikis arba iš esmės pablogėtų ligonio sveikatos būklė. Ligoninėje taip pat atidedamos ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugos.

 

Pasitarime buvo aptarti asmenų, įtariamų dėl koronaviruso, atvežimo iš gydymo įstaigų, taip pat dėl patalpų numatymo gyventi asmenims, įtariamiems užsikrėtus koronavirusu, jei tie asmenys negali gyventi savo namuose. Kalbėta apie šių patalpų parengimą, maisto ir kitų daiktų perdavimą, daugiabučių namų laiptinių dezinfekavimą ir kitas problemas. Akcentuota apie ypatingą socialinę riziką patyrusių šeimų stebėjimą šiuo laikotarpiu.

 

Pasitarime nuspręsta šiais klausimais parengti ir priimti teisės aktus.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose – pasitarime aptariamos koronaviruso prevencijos priemonės.

Autoriaus nuotraukos

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite