PRANEŠTI VMI DĖL LAIKINAI NENAUDOJAMŲ KASOS APARATŲ EKSTREMALIOS SITUACIJOS AR KARANTINO LAIKOTARPIU NEREIKIA

0
22
Informacija kasos aparatu turetojams

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Vilniaus AVMI) informuoja, kad kasos aparatus naudojantys mokesčių mokėtojai, kurie dėl Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbtos ekstremalios situacijos ar karantino ilgiau nei 10 darbo dienų nenaudos kasos aparatų, neprivalo pranešti mokesčių administratoriui apie laikiną kasos aparatų nenaudojimą.

Iki paskelbiant šalyje ekstremalią situaciją ar karantiną, veiklą vykdantiems asmenims buvo būtina laisvos formos pranešimu informuoti apskrities valstybinę mokesčių inspekciją apie laikinai nenaudojamą kasos aparatą (sustabdžius ūkio subjekto veiklą ir panašiai ilgiau kaip 10 dienų) ar laikinai naudoti kitu adresu perkeltą kasos aparatą (dirbti parodose, mugėse ir panašiai, bet ne ilgiau kaip 10 dienų).

Pažymime, kad pranešti apie laikinai nenaudojamą kasos aparatą dėl šalyje paskelbtos ekstremalios situacijos ar karantino nereikia, iki kol Lietuvos Respublikos teritorijoje bus nustatyta ši padėtis. Paskelbus ekstremalios situacijos ir karantino pabaigą įsigalios anksčiau buvusi tvarka, kuri galiojo šiol.

Atkreipiame dėmesį, kad jei ūkio subjekto veikla, kurioje naudojamas kasos aparatas, stabdoma ne dėl paskelbtos ekstremalios situacijos ar karantino, apie tai pranešti būtina pateikiant pranešimą el. paštu vadovaujantis „vieno langelio“ principu, t.y. bet kuriai apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

Primename, jog dėl COVID-19, visos VMI paslaugos yra teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali ją gauti paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. VMI paskelbė papildomą konsultantų telefonu sąrašą gyventojams ir įmonėms, pagal aptarnavimo teritorijas. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite