KAIP SUSIKOMPLEKTUOTI PATALYNĘ? KOKYBIŠKO MIEGO REBUSAI IR ATSAKYMAI

0
83
Gultas veļa Fejas nams

Patalynės komplektacijos rebusai su atsakymais
Kiekvienas turime skirtingus miego įpročius ir poreikius, todėl savaip įsivaizduojame, kas yra gera patalynė. Žinoma, tam tikri bendri kokybės standartai galioja visai patalynei, tačiau ant kokio aukščio pagalvės jūs labiausiai mėgstate miegoti ar koks audinys jūsų kūnui teikia daugiausiai malonumo – tai labai individualu. Jei jums kokybiško miego sudedamosios dalys nors šiek tiek primena rebusą, tuomet čia rasite jo atsakymus.

Paklodės – čiužinio skraistės
Paklodės uždengia čiužinį ir kartu jį minimaliai saugo nuo prakaito ar dėmių. Miegodami ją visada jaučiame po savimi, todėl svarbu, kad medžiaga būtų maloni lietimuisi. Nors paprastai paklodės perkamos kartu su patalynės užvalkalų komplektais, jas taip pat galima įsigyti ir atskirai.

Ji labai artima mūsų kūnui, nes su ja liečiamės visą miego trukmę, todėl paklodė yra viena iš svarbiausių patalynės komplektacijos dėlionių. Patogumo dėlei jos gaminamos su guma arba be jos. Gumą turinčios paklodės yra patogesnės miego metu, nes tikimybė, kad ryte nubusite ant paklodės ,,raukšlių“ – minimali. Dėl didesnio populiarumo paklodės su guma turi ir didesnį medžiagų pasirinkimą, jos gali būti siuvamos ne tik iš medvilnės ar satino (kaip paprastos paklodės), bet ir trikotažo ar frotinio audinio. Jei siekiate elegantiško ir rafinuoto įvaizdžio, tai rinkitės satiną, jei norite, kad paklodė būtų lengvai priderinama ir ilgaamžiška – medvilnę, jei jums svarbu geros drėgmės sugeriamumo savybės – jums tiks trikotažo arba frotinis audiniai.

Antklodės – kokybiškam miegui
Pasirinkus tinkamą antklodę, pasiekiamas maksimalus komfortas, nes apsigaubus tampa šilta, gera, pamažu nugrimztate į ramybės, o vėliau ir į miego būseną. Antklodės pasirinkimui įtakos turi įvairūs veiksniai, ne vien tik suteikiamas šilumos kiekis. Pavyzdžiui, svarbus gali būti ir antklodės svoris, nes kai kurios antklodės būna pakankamai sunkios, o kitos lengvesnės. Vienos sunkiausių yra antklodės iš vilnos, tad jei manote, kad po tokia antklode jausitės prispausti, rinkitės kitus variantus. Tačiau tikriems šaltmiriams vilna neabejotinai bus geriausias pasirinkimas. Turintiems alergijų rekomenduojamos šilkinės, sintetinės ir antialerginių savybių turinčios antklodės. Jei norite miego metu mažiau prakaituoti, tuomet dairykitės medvilnės ar lino antklodžių, o norintiems, kad jas būtų galima ir lengvai skalbti – medvilnės, pūkinių, sintetinių ar antialerginių antklodžių.

Patogios pagalvės ramiems sapnams
Kai kurie mėgsta miegoti gana asketiškai – be pagalvių, tačiau jei nepriklausote šiai žmonių kategorijai, tai jums greičiausiai rūpi, ant ko guldysite galvą nakčiai. Pagalvės gali būti skirstomos į tris tipus: žemas, vidutinio aukščio ir aukštas. Jos taip pat būna kietos arba minkštos. Mėgstantiems miegoti žemai ir minkštai patiks prabangios šilkinės pagalvės, o žemai ir kietai – ortopedinės. Pastarosios turi specialią įdubą galvai, todėl savo forma skiriasi nuo kitų. Pūkinės pagalvės yra purios ir būna žemos arba vidutinio aukščio. Prie kietesnių ir aukštesnių priskiriamos vilnonės pagalvės, o prie minkštesnių – sintetinės.

Patogi ir tinkama pagalvė yra ta, kuri atitinka jūsų pečių aukštį, o pabudus ryte jus užplūsta džiugi nuotaika, o ne kaklo skausmai.

Patalynės užvalkalai: ir estetikai, ir puikiam miegui
Dailūs ir prie interjero derantys užvalkalai kuria kur kas malonesnę atmosferą, todėl ir miegoti tampa jaukiau. Juk patalynė lydi miegančiuosius visos nakties metu, todėl rinkdamiesi užvalkalą artimiausiam nakties palydovui reikėtų atsižvelgti ne tik į estetinius, bet ir į kitus aspektus – pavyzdžiui, į sveikatos grožį. Norintiems minkštumo ir švelnumo patiktų tencelio, satino, glamžytos medvilnės ar flanelės užvalkalas. Jei vertinate ilgaamžiškumą, tuomet satinas, linas ir atlasas yra tie audiniai, kurių turėtumėte ieškoti patalynės aprengimui. Kamuoja alergijos? Užvalkalas iš mikropluošto ar tencelio būtų tinkamas variantas. Atminkite, kad patalynės užvalkalai turi būti truputį didesni už patalynę, o skalbimo metu reikia griežtai vadovautis instrukcijomis, kad užvalkalai per greitai nenubluktų ir nesusitrauktų.

Medžiagų ir jų savybių pažinimas leis kokybiškai susikomplektuoti patalynę pačiam, tereikia žinoti, ko jums reikia ramiam miegui užtikrinti. Tobuliausias jūsų patalynės komplektas bus tas, kuris atitiks visus jūsų miego poreikius, įpročius ir estetinį suvokimą.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite