IGNALINOS, VISAGINO IR ZARASŲ SAVIVALDYBIŲ MERAI TARĖSI DĖL KARŠČIAVIMO KLINIKOS ATIDARYMO

0
20
photo 16518

Lietuvos savivaldybėse pradės veikti vadinamosios karščiavimo klinikos. Numatyta, kad į šias klinikas galės kreiptis 18-60 metų amžiaus pacientai, kurių temperatūra kreipimosi į šeimos gydytoją dieną bus 37,8⁰ C ir daugiau (iki karščiavimą mažinančių vaistų vartojimo), taip pat jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus. Dėl karščiavimo klinikų skaičiaus turi apsispręsti pačios savivaldybės.

Kovo 30 dieną šiuo klausimu tarėsi Ignalinos, Visagino ir Zarasų savivaldybių merai. Tiesioginėje nuotolinio ryšio konferencijoje Ignalinos rajono savivaldybei atstovavo meras Justas Rasikas ir savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė. Minėtą karščiavimo kliniką planuojama dar šią savaitę atidaryti Visagine, o Ignalinos ir Zarasų savivaldybės sudarys sutartis dėl bendradarbiavimo. „Mes matome galimybę jungtis prie Visagino ir kooperuotis sprendžiant medicinos personalo klausimą.“– sakė meras Justas Rasikas. Ignalinos ir Zarasų savivaldybės savo rajono pacientus į karščiavimo klinikas nuveš savivaldybės transportu. Turintys galimybę, galės nuvykti patys. Visų merų teigimu, sudėtingiausias yra medikų parinkimo klausimas, kadangi dauguma jų gana rizikingo amžiaus. Pamainoje turės dirbti 4-5 žmonės. Kiekviena savivaldybė pasirūpins savo medikų aprūpinimu apsaugos priemonėmis.

Numatyta, kad pacientas, pasireiškus bent vienam ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingam simptomui – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui visų pirma turi kreiptis į savo šeimos gydytoją. Šeimos gydytojas priima sprendimą, ar pacientą nukreipti į karščiavimo kliniką, siuntimą užpildo elektroniniu būdu. Tuomet karščiavimo klinikos koordinatorius nedelsdamas susisiekia su karščiuojančiu pacientu jo nurodytu telefonu ir praneša karščiavimo klinikos adresą, vizito laiką, išsiaiškina, ar karščiuojantis pacientas gali į karščiavimo kliniką atvykti pats savo automobiliu arba būti atvežtas kito žmogaus.

Atvykus į karščiavimo kliniką žmonėms nebus leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip. Kartu su savimi žmogus turi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į karščiavimo kliniką, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

Langą žmogus turės pradaryti tada, kai klinikos darbuotojas to paprašys, tad čia dirbančiųjų specialistų nurodymus būtina atidžiai sekti. Į karščiavimo kliniką žmogus galės užeiti tik gavęs darbuotojo leidimą ir užsidėjęs medicininę kaukę.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės, jis galės būti išleidžiamas izoliuotis į izoliavimo vietą arba nukreipiamas į gydymo įstaigas, gydančias koronavirusine infekcija sergančiuosius.

Ignalinos rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite