BALANDŽIO 27 DIENĄ ZARASŲ VIEŠOJI BIBLIOTEKA ATNAUJINA VARTOTOJŲ APTARNAVIMĄ

0
22
25 14

Vyriausybei sušvelninus karantino reikalavimus, Zarasų rajono savivaldybės viešoji  biblioteka  ir padaliniai nuo balandžio 27 dienos vėl priims lankytojus.

Bibliotekos užtikrins, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų. Šiame karantino etape bus tiekiama tik knygų skolinimo į namus paslauga.

Aptarnavimo tvarka viešojoje bibliotekoje

  • Įeiti visiems į pastatą bus galima tik per senojo pastato duris (iš kiemo). Lankytojai į vidų galės patekti ir būti viduje tik su veido kaukėmis, papildomai rekomenduojama mūvėti ir pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama. Bibliotekos viduje nebus galima užkandžiauti, gerti.
  • Bibliotekos koridoriuje pakeliui į Skaitytojų aptarnavimo ir Vaikų literatūros skyrius bus matuojama visų lankytojų kūno temperatūra. Į skyrius nebus įleisti lankytojai, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).
  • Pagrindinis knygų išdavimas į namus vyks senojo bibliotekos pastato abonementuose, esančiuose 2 aukšte.
  • Viešosios bibliotekos skyriuose ir padaliniuose lankytojams bus pateiktos rankų dezinfekcinės priemonės. Išlaikomas saugus atstumas – 2 m., 10 m2 plotas vienam lankytojui.
  • Knygas rekomenduojame užsakyti internetu; el. paštu sk@zarasubiblioteka.lt , vaiku.sk@zarasubiblioteka.lt ; telefonu 8 385 52386 – suaugusiųjų ir jaunimo literatūrą, 8 385 52020 – Vaikų literatūrą. Knygas bus galima gauti ir atėjus į biblioteką.
  • Rekomenduojama pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos, ir tik tada eiti į biblioteką.
  • Senjorams, kitiems rizikos grupės žmonėms užsakytas knygos karantino metu susitarus bus galima atvežti į namus.
  • Mokamų paslaugų teikimas karantino metu sustabdytas.
  • Knygas grąžinti galima be eilės, pasinaudojant knygų grąžinimo įrenginiu.
  • Grąžintos knygos bus karantinuojamos.
  • Atkreipiamas dėmesys, kad iki gegužės 11 d. viešoji biblioteka dirbs pirmadienį-penktadienį nuo 8:00 val. iki 17:00 val., šeštadienį – nuo 10:00 val. iki 17:00 val.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite