MINIMA TARPTAUTINĖ TRIUKŠMO SUVOKIMO DIENA

0
20
MINĖDAMAS TARPTAUTINĘ TRIUKŠMO SUVOKIMO DIENĄ 6 2

Balandžio 29-oji yra minima Tarptautinė triukšmo suvokimo diena. Norint apsaugoti save ir aplinkinius, tereikia laikytis penkių tylos taisyklių.

Jei sąžiningai laikaisi šių penkių tylos taisyklių, Lietuvos policijai padedi palaikyti viešąją rimtį:

1. Nedarau veiksmų, sutrikdančių viešąją rimtį patalpose, nuo vakaro iki ryto. Nekeliu triukšmo vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu gyvenamosiose patalpose. Darydamas namuose remontą, įspėju apie tai kaimynus.
2. Nekeliu triukšmo įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą.
3. Garsiai nedainuoju, nešvilpauju atvykęs į paplūdimius, parkus ar kitą viešąją vietą, laikausi poilsio rėžimo, nes noriu, kad kiti pailsėtų.
4. Savo automobiliu kieme nekeliu triukšmo, kuris nepatiktų aplinkiniams. Važiuodamas viešuoju transportu ar kitose viešosiose vietose garsiai negroju muzikos instrumentais, garso kolonėlėmis ar kitomis garsą sukeliančiomis priemonėmis.
5. Būdamas gatvėse, aikštėse ar kitose viešosiose vietose, garsiai nešaukiu, nerėkauju, nekeliu jokio triukšmo, kuris galėtų sukelti aplinkinių žmonių nepasitenkinimą.

Ar žinote, kad už viešosios rimties trikdymą Jums pirmą kartą gresia bauda nuo 20 iki 80 eurų, antrą kartą – bauda nuo 80 iki 300 eurų?

Viešosios rimties trikdymas – vienas dažniausiai pasitaikančių pranešimų policijai. Sprendimas patraukti asmenį administracinėn atsakomybėn už viešosios rimties trikdymą priimamas tik objektyviai ir išsamiai ištyrus visas aplinkybes. Padarytas nusižengimas, policijos pareigūnų turi būti užfiksuotas pranešime, techninėmis priemonėmis ir liudytojų paaiškinimais. Triukšmo lygį nustatyti prietaisu, vertinant ar buvo padarytas pažeidimas, nėra būtina. Pasitaiko atvejų, kai žmonės melagingai praneša apie viešosios rimties trikdymą, skundžia nepagrįstai savo kaimynus, todėl įspėjame, kad policijos iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga, užtraukia baudą nuo 200 iki 2 000 eurų.

Būkime supratingi aplinkinių atžvilgiu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite