ZARASUOSE ĮVYKO NUOTOLINIS RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS POSĖDIS

0
31
tarybos

Šiandien įvyko Zarasų rajono savivaldybės tarybos keturioliktasis posėdis. Jis surengtas buvo nuotoliniu būdu. Posėdyje dalyvavo 20 Tarybos narių.. Jiems svarstyti buvo pasiūlytas 41 klausimas.

Galimybę surengti nuotolinį Tarybos posėdį leido Lietuvos Respublikos Seimas ypatingos skubos tvarka priėmęs Vietos savivaldos įstatymo pakeitimas.

Seimas nusprendė, kad savivaldybių tarybų posėdžiai nuotoliniu būdu elektroninių ryšių priemonėmis galės vykti, jei dėl nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino savivaldybės tarybos posėdžiai negalės vykti nustatyta tvarka.

 

Iki šiol įstatymas numatė tokią galimybę tik tokiems posėdžiams, kuriuose buvo sprendžiami klausimai, susiję su ekstremalia situacija, nepaprastąja padėtimi ar karantinu.

 

Nuotoliniu būdu vykstančiame posėdyje pagal galimybes turės būti sudaromos sąlygos tarybos nariams pasisakyti arba replikuoti. Nuotoliniu būdu priimant savivaldybės tarybos sprendimus, turės būti užtikrintas savivaldybės tarybos nario tapatybės ir jo balsavimo rezultatų nustatymas.

 

Organizuojant posėdžius nuotoliniu būdu turi būti laikomasi visų Vietos savivaldos įstatyme numatytų reikalavimų bei užtikrintos tarybos nario teisės.

 

Pirmuoju klausimus Zarasų rajono savivaldybės taryba apsvarstė Tarybos veiklos reglamento pakeitimus dėl nuotolinių tarybos, komitetų posėdžių rengimo. Tarybos narių balsų dauguma pakeistas Zarasų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas, patvirtintas Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. balandžio 26 m. sprendimu Nr. T-40 „Dėl Zarasų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento patvirtinimo“. Papildytas reglamentas 30 punktas: „Jei dėl nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino Tarybos posėdžiai negali vykti Tarybos nariams posėdyje dalyvaujant fiziškai, Tarybos posėdžiai gali vykti nuotoliniu būdu realiuoju laiku elektroninių ryšių priemonėmis (toliau – nuotolinis būdas). Nuotoliniu būdu vyksiančiame Tarybos posėdyje svarstytini sprendimų projektai rengiami ir posėdis vyksta laikantis visų reglamente nustatytų reikalavimų ir užtikrinant Vietos savivaldos įstatyme nustatytas Tarybos nario teises. Nuotoliniu būdu priimant Tarybos sprendimus, turi būti užtikrintas Tarybos nario tapatybės ir jo balsavimo rezultatų nustatymas. Nuotoliniu būdu vykstančiame Tarybos posėdyje sprendimai, dėl kurių Vietos savivaldos įstatymas nustato slaptą balsavimą, nepriimami.“

 

Papildytas reglamento 60 punktas: „Nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino metu, kai būtina neatidėliotinai spręsti savivaldybės funkcijoms užtikrinti būtinus klausimus ir sprendimo nepriėmimas ar delsimas jį priimti nedelsiant lemtų neigiamus padarinius rajono Savivaldybės bendruomenei ar atskiriems jos nariams, mero potvarkiu Tarybos posėdžio darbotvarkė gali būti sudaroma ir paskelbiama Savivaldybės interneto svetainėje trumpesniais, negu nustatyta šiame punkte, terminais, o apie Tarybos posėdžio laiką ir svarstyti parengtus ir reglamento nustatyta tvarka įregistruotus klausimus kartu su sprendimų projektais visais šiais atvejais gali būti pranešama per trumpesnį, negu šiame reglamente nustatyta, terminą, bet ne vėliau kaip prieš 24 valandas iki Tarybos posėdžio pradžios, o nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos ar karantino metu ne vėliau kaip prieš 36 valandas iki |Tarybos posėdžio pradžios“ .

 

Nuotoliniame posėdyje Tarybos nariai padarė ir kitus reglamento pakeitimus dėl fizinių asmenų, taip pat valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudarančių duomenų apsaugos.

 

Rajono meras Nikolajus Gusevas pateikė 2019 metų savo veiklos ataskaitą. Taryba patvirtino mero ataskaitą.

 

Taryba pritarė Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus ir Zarasų rajono savivaldybės administracijos 2019 metų veiklos bei Zarasų rajono savivaldybės 2019–2021 metų strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2019 metais ataskaitoms, Zarasų rajono savivaldybės administracijos 2019 metų finansų kontrolės būklės ataskaitai.

 

Pritarta buvo ir švietimo įstaigų, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija yra Zarasų rajono savivaldybės taryba, 2019 metų veiklos ataskaitoms.

 

Tarybos narių pritarimo sulaukė ir Zarasų rajono savivaldybės biudžetinių kultūros įstaigų 2019 metų veiklos ataskaitos.

 

Nuotoliniame Tarybos posėdyje buvo svarstomos Salako socialinės globos namų, Antazavės socialinių paslaugų centro „Kartų namai“ , Zarasų rajono socialinių paslaugų centro , Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro, Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Zarasų ligoninės, viešosios įstaigos Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro 2019 metų veiklos ataskaitoms. Tarybos nariai pritarė šioms ataskaitoms.

 

Tarybai svarstė Uždarosios akcinės bendrovės ,,Zarasų autobusai“, Uždarosios akcinės bendrovės ,,Zarasų būstas“, Uždarosios akcinės bendrovės ,,Zarasų vandenys“ 2019 metų veiklos ataskaitas. Tarybos nariai patvirtino šių bendrovių finansinių ataskaitų rinkinius, pelno (nuostolių) paskirstymą ir pritarė 2019 metų veiklos ataskaitoms.

 

Vykusiame Tarybos posėdyje Taryba patvirtino Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2020 metų priemones, Zarasų rajono savivaldybės Nevyriausybinių organizacijų ir religinių bendruomenių dalinio finansavimo iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšų konkurso tvarkos aprašą. Taryba taip pat apsvarstė kitus svarbius ir aktualius klausimus.

 

Petras Ivanovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite