IŠGĄSDINO KORONAVIRUSAS? ŠIRDIES LIGOS – GRĖSMINGESNĖS

0
13
Doctor Drawing Heart

Žymiai daugiau gyvybių nei COVID-19 infekcija ir toliau nusineša širdies ir kraujagyslių ligos, tačiau jas mokame kontroliuoti. Viena iš svarbiausių priemonių – pažangūs kraujo tyrimai, kurie iki birželio pabaigos pigiau atliekami „Medicina practica“ laboratorijoje.

Pastaruoju metu daugybę žmonių sukaustė naujojo koronaviruso baimė, bet pavojingos širdies ir kraujagyslių ligos niekur nedingo. Jų statistika itin įspūdinga. Štai mūsų šalyje užpernai kasdien šios ligos nusinešdavo apie 60 gyvybių. Vien tik ūminiu miokardo infarktu susirgo 9500, o mirė 1126 žmonės.

Pagrindinė širdies ir kraujagyslių ligų priežastis – aterosklerozė, kuri pažeidžia gyvybiškai svarbias arterijas. Ji gali prasidėti jaunytėje ir daug metų tyliai vystytis, kol išryškės jo komplikacijos: krūtinės angina, infarktas, insultas, kojų gangrena ir kt.

Kontroliuoti aterosklerozę efektyviai padeda pažangūs kraujo tyrimai. Štai didelio jautrumo C reaktyvinio baltymo tyrimas (dj-CRB) padeda nustatyti vieną pagrindinių aterosklerozės veiksnių – kraujagyslių uždegimą. Tyrimo metu žmogus turi nesirgti infekcine liga.

Gyvybiškai svarbias arterijas siaurina ir užakina blogieji kraujo riebalai. Juos ištirti leidžia lipidograma, kuri parodo bendrojo, gerojo, blogojo cholesterolio ir trigliceridų kiekį.

Širdies ir kraujagyslių ligos dažniau pakerta sergančiuosius cukriniu diabetu. Todėl verta išsitirti ir gliukozės kiekį kraujyje.

NT-pro BNP tyrimas padeda greitai diagnozuoti ūmų ir lėtinį širdies nepakankamumą, įvertinti jo gydymo efektyvumą.

Anksti pastebėjus didėjantį pavojų galima imtis širdį stiprinančių priemonių. Vien pakeitus kai kuriuos kasdienius įpročius įmanoma pasiekti gerų rezultatų. Nelaukite širdies skausmų – paskubėkite įvertinti savo rizikos laipsnį!

MP logo su sukiuPASIŪLYMAS! – lipidogramą, gliukozę, didelio jautrumo CRB ir NT-pro BNP tyrimus atlikite su 20% nuolaida MEDICINA PRACTICA laboratorijoje Vilniaus g. 1B (Zarasų ligoninėje), tel. 544 87. Prieš tyrimą būtina bent 12 val. nevalgyti. Reikalinga išankstinė registracija. Pasiūlymas galioja iki birželio 30 d. Svarbi informacija: www.medicinapractica.lt

MP logo su sukiu

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite