MERAS DALYVAVO VIRTUALIAME LIETUVOS KURORTŲ ASOCIACIJOS NARIŲ SUVAŽIAVIME

0
18
1

Praėjusį antradienį nuotoliniu būdu įvyko visuotinis Lietuvos kurortų asociacijos narių suvažiavimas. Jame dalyvavo ir Kurortų asociacijos viceprezidentas, rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Lietuvos kurortų asociacijos prezidentas, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas virtualioje erdvėje pasveikino suvažiavimo dalyvius, pasakė, kad pandemija sukėlė savivaldybėms daug ir įvairių iššūkių, tačiau visos kurortų ir kurortinių vietovių savivaldybė juos stengiasi sėkmingai juos įveikti. Karantinas laikinai sustabdė daugybę ekonomikos sektorių ir įvedė naujas gyvenimo taisykles viso pasaulio gyventojams, ypač labai palietė turizmo sektorių.

Lietuvos kurortų asociacijos prezidentas, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pabrėžė, kad asociacijos stiprybė yra mokėjimas dirbti išvien – nepaisant savo išskirtinumų, kiekvienas Lietuvos kurortas ir kurortinė teritorija yra savaip unikalūs ir patrauklūs.

Lietuvos kurortų asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas suvažiavime pristatė asociacijos 2019 m. veiklos ataskaitą. Buvo pateikta dalyviams ir finansinė ataskaita, Revizijos komisijos ataskaita, apžvelgta 2020 m. asociacijos veiklos sąmata ir veiklos planas.

Suvažiavimo dalyviai apsvarstė šiuos dokumentus, kalbėjo apie nuveiktus darbus ir spręstinas problemas.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas su kitais kurortų ir kurortinių teritorijų merais diskutavo apie ateinančio laikotarpio darbus. Suvažiavime buvo atkreiptas dėmesys, kad vietinis turizmas, vietinės kelionės turėtų suklestėti. Manoma, kad negalėdami išvykti į užsienį, lietuviai, atostogaus Lietuvoje, lankys kurortines vietoves, kurortus, apsistos kaimo sodybose, džiaugsis Baltijos pajūriu, o taip pat mėgausis sanatorijų ir šalies viešbučiuose teikiamomis paslaugomis. Buvo pabrėžta, kad kurortų ir kurortinių vietovių savivaldybės deda visas pastangas, kad žmonių poilsis būtų kuo įdomesnis, turiningesnis ir saugesnis.

Suvažiavimo dalyviai atkreipė dėmesį ir į svarbiausią klausimą – kurortų teisinės bazės sukūrimas ir tinkamo finansavimo modelio kurorto ir kurortinės teritorijos savivaldybės statusą turinčioms savivaldybėms numatymas. Apie tai plačiai diskutavo suvažiavimo dalyviai.

Buvo nagrinėjami suvažiavime kurortams ir kurortinėms teritorijoms ir kiti aktualūs klausimai, aptartos spęstinos problemos.

Petras Ivanovas

Nuotraukose: rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas dalyvauja virtualiame Lietuvos kurortų asociacijos narių suvažiavime.

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite