LIETUVOS SAVIVALDYBĖSE PLEČIAMAS ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO STOTELIŲ TINKLAS

0
28
Elektromobiliai

Iki kitų metų vasaros Lietuvos keliuose turėtų atsirasti 100 naujų elektromobilių įkrovimo stotelių. Jų tinklo plėtrą įgyvendina Transporto kompetencijų agentūra drauge su 39 šalies savivaldybėmis, kurių pasirinktose vietose ir bus įrengtos 22 kW galios stotelės.

„Norėdami skatinti elektromobilių naudojimą, turime rūpintis jiems reikalinga infrastruktūra. Iki šiol įkrovimo stotelės daugiausiai buvo įrenginėjamos prie pagrindinių šalies kelių, o dabar jos atsiras ir arčiau gyventojų – miestų centrinėse dalyse, gyvenamuosiuose rajonuose, šalia lankytinų objektų. Labai džiaugsimės, jeigu toks žingsnis padės priimti sprendimą rinktis aplinkai draugiškesnę transporto priemonę“, – sako Transporto kompetencijų agentūros vadovė Goda Bražytė-Balčiūnė.

Anot jos, susidomėjimas elektromobilių įkrovimo stotelėmis buvo didžiulis. Agentūra organizavo savivaldybių poreikių išsiaiškinimo apklausą, kurios rezultatai smarkiai pranoko turimų stotelių skaičių. Tuomet nuspręsta stoteles savaivaldybėms paskirstyti atsižvelgiant ne tik į pareikštus norus, bet ir į gyventojų skaičių.

Daugiausiai stotelių – 20 vnt., per artimiausią mėnesį bus perduota Vilniaus miestui, po 10 vnt. – Kaunui ir Panevėžiui, 8 vnt.– Klaipėdai, 5 vnt. – Šiauliams, 4 vnt. – Mažeikiams, po 3 vnt. – Jonavai, Tauragei ir Kėdainiams. Po 2 stoteles gaus Utena, Visaginas, Kretinga ir Radviliškis, o likusios 26 savivaldybės gaus po 1 stotelę.

Priimdamos stoteles savivaldybės įsipareigos per vienerių metų laikotarpį jas įrengti pačių pasirinktose vietose, kurios būtų viešos – t.y. laisvai prieinamos 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę. Taip pat savivaldybės savarankiškai spręs dėl jų eksplotavimo.

Šimtas elektromobilių įkrovimo stotelių Lietuvoje bus įrengiamos laikantis taikos sutarties tarp Energetikos ministerijos ir Vokietijos įmonės „Danpower“ sąlygų. Šio projekto įgyvendinimas pavestas Transporto kompetencijų agentūrai.

Apie Transporto kompetencijų agentūrą
VšĮ Transporto kompetencijų agentūros tikslas – prisidėti prie visuomenės interesus atitinkančios Lietuvos susisiekimo sistemos kūrimo, užtikrinant aukščiausius kokybės, saugos ir saugumo standartus. Pagrindinės agentūros veiklos – specialistų licencijavimas ir jų veiklos priežiūra, aviacijos sektoriaus ūkio subjektų veiklos priežiūra, akreditavimas ir licencijavimas, transporto ir susisiekimo komunikacijų planavimas, stebėsena bei tyrimai.

image001

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite