LEISTINĄ KULTŪROS RENGINIŲ DALYVIŲ SKAIČIŲ NUMATOMA DIDINTI PALAIPSNIUI

0
16
renginiai kulturos

Vyriausybė pasitarime pritarė Kultūros renginių dalyvių (žiūrovų) skaičiaus didinimo planui. Sveikatos apsaugos ir Kultūros ministerijoms pavesta atsižvelgti į šio plano nuostatas teikiant Vyriausybei siūlymus dėl karantino režimo reikalavimų švelninimo.

Pagal planą žiūrovų (dalyvių) skaičių leidžiama didinti palaipsniui: nuo birželio 1 d. iki 100 žmonių uždarose erdvėse ir iki 300 atvirose, o nuo birželio 16 d. iki 150 uždarose erdvėse ir iki 500 atvirose. Nuo liepos 1 uždarose erdvėse galėtų dalyvauti iki 200 žiūrovų uždarose erdvėse ir iki 700 atvirose, nuo liepos 16 d. – iki 250 žiūrovų uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose. Renginiuose, vyksiančiuose nuo rugpjūčio 1 d., dalyvių (žiūrovų) skaičius būtų ribojamas iki 300 uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose, nuo rugpjūčio 16 d. – iki 350 uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose.

Nuo birželio 1 d. uždarų erdvių užpildymas negali būti didesnis nei 30 proc., o nuo liepos 1 d. – ne didesnis kaip 50 proc. Uždarose erdvėse turi būti išlaikomas ne mažesnis kaip 2 metrų, o atvirose erdvėse – ne mažesnis kaip 1 metro atstumas tarp žmonių.

Numatyta, kad didesnio masto nei 900 dalyvių renginiai Lietuvoje iki rugpjūčio 31 d. neplanuojami.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad plano pakeitimo poreikis būtų įvertinamas ne rečiau kaip kas dvi savaitės.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite