JAUNI VERSLININKAI ZARASUOSE – MISIJA ĮMANOMA! ARBA „ZARASAI STARTUP“ INICIATYVOS DALYVIAI TVIRTAI ŽENGIA Į VERSLUMO PASAULĮ!

0
18
1

„Zarasai Startup” – verslo akseleratorius, orientuotas į jauno verslo kūrimosi skatinimą Zarasuose. Projekto metu užsibrėžta išvystyti 10 naujų verslo idėjų, kurios gautų tiek minkštąją pagalbą – mokymus verslo kompetencijoms įgauti, produkto dizaino, teisinės pagalbos, verslo planų ir jo vystymo, startavimo IT, pardavimo paslaugas; tiek kitą pagalbą – verslams vystyti reikalingą pradinę įrangą.

„Zarasai Startup” jauno verslo subjektai startavo prieš vienerius metus, pirmas susitikimas įvyko 2019 m. balandžio mėnesį. Dažniausiai susitikimai vyksta gerai Zarasų gyventojams žinomose „Inovatorių slėnio” erdvėse, Antalieptėje.

 

Nuo tada, kai iniciatyva prasidėjo, atrinkti jaunieji verslininkai turėjo šešis grupinius susitikimus – mokymus. Šiuose mokymuose dalyviai išsigrynino savo verslo idėjas, gilinosi į šiuolaikinio verslo veikimo principus, konkurentų analizę, savo verslo atributų išryškinimą. Kai kurie verslininkai jau bandė pardavinėti savo produktus ir paslaugas. Kai kuriems, teko permąstyti savo verslo idėją ir šiek tiek ją pakoreguoti. Šiandien jaunieji verslininkai dirba su savo vizualinio identiteto kūrimu, savo verslo istorijos rašymu, lygiagrečiai nagrinėdami konkurentus ir pozicijonuodami savo verslą. Neseniai prie „Zarasai Startup” komandos prisijungė buhalterijos, reklamos, produkto dizaino specialistai – konsultantai. Keletui dalyvių jau nupirkta įranga verslui pradėti.

 

Kaip seksis projekto dalyviams toliau, informuosime ateityje, tačiau kol kas galime tik pasidžiaugti, jog septyni iniciatyvos dalyviai tvirtai žengia į verslumo pasaulį ir neabejotinai kuria savo verslą! Savo svajonės įgyvendinimo link vedami „Zarasai Startup” komandos verslininkai yra pasiruošę esminiams lūžiams, kurie užklumpa kuriant verslą, įgauna naujas žinias ir auga su kiekvienu susitikimu. „Jau metai esam kartu, komunikuojam ir telefonu, ir elektroniniu paštu, o susitikimuose tampam vieni kitų palaikytojais šiame verslo „gimdymo“ procese“, – dalijasi projekto koordinatorė Greta Ašmantaitė.

 

„Zarasai Startup“ dalyviams skirtus mokymus gali atvykti visi norintys ir susipažinti, o galbūt iškelti klausimus apie savo verslo vystymą. „Zarasai Startup“ komanda visada pasiruošusi patarti.

 

Daugiau informacijos apie ateityje planuojamus susitikimus galite rasti Facebook puslapyje: Zarasaistartup.

 

Projektus „Smulkaus verslo kūrimas Zarasų mieste“ (Nr. 08.6.1-ESFA-V-911-07-0001) ir „Smulkaus verslo kūrimas Zarasų mieste (2 dalis)“ (Nr. 08.6.1-ESFA-V-911-07-0009) inicijavo ir įgyvendina VšĮ Nacionalinis socialinės integracijos institutas. Projektai finansuojami Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Lietuvos Valstybės bei Zarasų rajono savivaldybės lėšomis ir prisideda prie Zarasų miesto vietos plėtros strategijos 2016-2022 m. I tikslo „Paskatinti Zarasų miesto gyventojų ekonominį aktyvumą ir pagerinti įsidarbinimo galimybes“ įgyvendinimo.

Zarasų miesto VVG informacija

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite